Hamar kulturhus | Klubbscene Rolf Jacobsen | onsdag 27. september kl. 19.00

Forfatter og journalist Lene Wold i samtale med Hannah Wozene Kvam.

Lene Wold utga tidligere i år boka Ære være mine døtre, en rystende fortelling om hva som får en far til å drepe sitt eget barn.

De siste tre årene har Lene Wold tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære. Hun har også snakket med den andre, overlevende datteren. Wold har besøkt fengsler og moskeer, gjennomgått avis- og rettsarkiver, og oppsøkt imamer, landsbyledere og drapsmenn. Ved hjelp av et unikt kildemateriale belyser hun æresdrap fra gjerningspersonens perspektiv, og viser at det er en praksis som ikke handler om islam, men tradisjoner som kan utfordres og forandres.

Lene Wold og Hannah Wozene Kvam vil samtale om bokas tema, men også om arbeidet med å skrive den og hvilke valg som var nødvendig for å fortelle denne sterke historien.

Lene Wold, fra Furnes, er journalist og samfunnsviter. Hun har jobbet for avisen The Independent og The Centre for Investigative Journalism i England, og bodd og frilanset i Midtøsten. Hun har en mastergrad i journalistikk fra Goldsmiths University of London, og en bachelorgrad i Utviklingsstudier fra Høgskolen i Oslo.

Hannah Wozene Kvam er artist, skribent og slampoet. Hun har lang erfaring som utøvende kunstner og var med på å starte artistkollektivet Queendom. For tiden er hun ansatt som kultur- og nærmiljøleder på Ammerudhjemmet og i Bydel Grorud.

Gratis inngang
Vel møtt!

Arrangementet er et samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.