Hvem-kommer-2016-tekst

image-block

 

Tua Forsström – festivalpoet i 2016

Finlandssvenske Tua Forsström
 (f. 1947 i Borgå, Finland) regnes som en av de ledende poetene i sin generasjon, og har mottatt en rekke høythengende priser. Hun debuterte i 1972 med diktsamlingen En dikt om kärlek och annat, og fikk sitt litterære gjennombrudd i 1987 med Snöleopard. Blant høydepunktene i forfatterskapet er diktsamlingen Efter att ha tilbringat en natt bland hästar (1997) som hun fikk Nordisk Råds litteraturpris for. I denne samlingen blander hun filmatiske sekvenser med myter og diktekunst til et bilde på menneskenes vilkår i den moderne sivilisasjonen. Diktene hennes har ofte en direkte form, og mange er preget av finsk natur og tradisjon, noen har også erotiske motiver. I 2003 kom et stort utvalg av diktene hennes, Jag studerade en gång vid en underbar fakultet.

Forsström er først og fremst dikter, men hun har også skrevet bl.a. radioteater, en kantate og et oratorium. Stemmen, tonen, rytmen, den særlige forsströmske diksjonen, er et tydelig kjennetegn ved poesien hennes. Diktene henvender seg sårbart og engasjert, taler intimt til leseren og fører samtale med kunsten – med litteratur, film og musikk. Den store samtalen med verden og de dagligdagse trivialiteter skrives sammen på en elegant og lengselsfull og veldig musikalsk, ja, nærmest syngende måte. En av bøkene hennes har da også fått tittelen Sånger (2006). Hennes siste diktsamling er En kväll i oktober rodde jag ut på sjön (2012).

 

Anders Abildgaard
er født i 1977 og bor i København. Han underviser fast ved Testrup Højskoles skrivelinje og har undervist ved Art Writing-utdannelsen i Aarhus. Abildgaard er utdannet fra Forfatterskolen i 2004 og har tidligere vært redaktør i forlaget Anblik og tidsskriftet Ildfisken. I 2006 debuterte han med diktsamlingen Sætninger, siden har han utgitt diktsamlingene Kære venner (2009) og Din fjendes fest (2013). Han har oversatt Stig Larssons diktbok Natta de mina til dansk under tittelen Godnat til mine kære. Vinteren 2015/16 utga han en oversettelse av Friedrich Hölderlins Pindar-fragmenter, og våren 2016 kommer hans nyeste bok Ibis på Gyldendal.

 

Hadle Oftedal Andersen
er filosofie doktor og dosent ved Helsingfors universitet. Andersen er kritiker i Klassekampen. Hans nyeste bok er Bygdemodernisme. Tarjei Vesaas og dei ytste ting (2015).

 

Øyvind Berg
(f. 1959) er forfatter, dramatiker og oversetter. Han debuterte som forfatter med Retninger i 1982, og har så langt utgitt 15 diktsamlinger. Seneste utgivelse er Offentlig ømhet. Ikke alle diktene fra 1982 til nå (2016). Som dramatiker har han et førtitalls produksjoner bak seg, særlig med teatergruppa Baktruppen, 1986–2011. Berg er også oversetter av blant andre Paul Celan, William Shakespeare, Bertolt Brecht, Heiner Müller, Kenneth Patchen, Ernst Herbeck, Rainer Werner Fassbinder, Arthur Schnitzler, Friedrich Dürrenmatt, Peter Handke, Ödön von Horvath, Werner Schwab, David Farr, Marie Jones, Roland Schimmelpfenning, Mark Ravenhill. Berg er tildelt bl.a. Brageprisen og Aschehougprisen.

 

Kristin Berget
(f. 1975) er bosatt i Drøbak. Hun debuterte i 2007 med diktsamlingen loosing louise, og har senere utgitt diktsamlingene Der ganze Weg (2009) og Hennes ansikt (2013). I 2013 kom også Min natur som hun utga sammen med svenske Mara Lee. Berget har studert ved Litterär gestaltning i Göteborg. Siden 2010 har hun vært redaktør for Signaler, Cappelens årlige debutantantologi, og hun var kunstnerisk leder for Harpefoss Poesifestival 2012. Samme år var hun nordisk kandidat til «European Poet of Freedom Award» i Polen, og hun ble tildelt Tanums kvinnestipend. I 2014 ble hun tildelt Stig Sæterbakkens minnepris. Bøkene er oversatt til svensk, polsk og serbisk. Hennes seneste utgivelse er miniatyrromanen Sonja Sacre Cœur (2016).

 

Tatjana Brandt
er poet, ph.d. fra Helsingfors universitet på en avhandling om Ann Jäderlunds og Agneta Enckells poesi. Hun har arbeidet som kritiker, men skriver nå essays og lengre artikler. For tiden arbeider hun med en essaysamling om litteratur og livet, og en diktsamling. Brandt har de siste fire årene vært ansvarlig for Fria Seminariet i litterær kritikk som er en ideell forening og et nordisk kritikernettverk.

 

Susanne Christensen
(f. 1969) er en dansk-norsk litteraturkritiker og essayist. Hun har blant annet skrevet for Klassekampen, Morgenbladet og Vagant og er en aktiv blogger på tigerclaws.blogspot.no. I 2011 ble hun kåret til Årets kritiker i Norge, og samme år utga hun tekstsamlingen Den ulne avantgarde på Flamme Forlag. I 2015 utga hun En punkbønn på Forlaget Oktober. Boken er nominert til Kritikerprisen.

 

Terje Dragseth
(f. 1955) er forfatter, filmregissør og musiker. Han debuterte i 1980 med diktsamlingen Offerfesten, og har siden utgitt en rekke diktsamlinger, bl.a. Kvitekråkas song (2005), Bella Blu. Håndbok for verdensrommet (2012) og langdiktet Jeg skriver språket (2015). Han har også skrevet dramatikk og noveller, bl.a. novellesamlingen Solen sukker i min sko (2014). I 2013 mottok Dragseth den nyopprettede Triztan Vindtorn poesipris, nylig ble han nominert til Sørlandets litteraturpris for Jeg skriver språket.

 

Guttorm Eidslott
er fra Ålesund og har bodd i Hedmark siden 1982. Han er utdannet teolog og er sykehusprest ved Sykehuset Innlandet, i Elverum og på Hamar. Guttorm Eidslott er sønn av lyrikeren Arnold Eidslott.

 

Niels Frank
(f. 1963) er forfatter, bosatt i København, tilknyttet Forfatterskolen i København fra 1988, leder samme sted 1996–2002. Han debuterte med diktsamlingen Øjeblikket i 1985 og har siden utgitt en rekke diktsamlinger, bl.a. Digte i kim (1986), Genfortryllelsen (1988), Én vej (2005) og Små guder (2008). Seneste utgivelse er prosaboken Tristhedens historie (2015). Han har også oversatt forfattere som John Ashbery, Paul Muldoon, Anne Carson, Francis Ponge og Bret Easton Ellis. Niels Frank har mottatt flere priser for sitt forfatterskap, bl.a. Otto Gelsted Prisen, Georg Brandes-Prisen og Montanas Litteraturpris. I 2008 ble han tildelt livsvarig ytelse fra Statens Kunstfond.

 

Elisabeth Friis
er født i 1973 og bor i København. Hun er magister og lektor i litteraturvitenskap ved Lunds universitet og redaktør av litteraturtidsskriftet Kritik. Friis arbeider primært med tysk, fransk, engelsk og gammelgresk litteratur og dansk samtidslitteratur. Hun har vært med i en rekke kritikerpaneler ved bl.a. Forfatterskolen og Testrup Højskole, og hun er en del av det danske bloggfellesskapet Promenaden og det arbeidende styret for det forfatterdrevne forlaget Arena, hvis seneste utgivelse er en dansk oversettelse av Clarice Lispectors Água Viva.

 

Ted M. Granlund

er født på Ådalsbruk i Løten i 1979. Han debuterte med diktsamlingen dynamo/dikt i 1999, på eget forlag, og fikk Hedmark fylkes kulturpris samme år. Senere har han utgitt diktsamlingene rynker i jord (2002), regnet som sprenger bak tinningene (2003), alle reiser, i en (2013) og forfalskninger (2015). I 2004 startet han utrykningspoesien, og den første av hittil fire poesibiler så dagens lys. Med poesibilen reiser han til arrangementer og festivaler rundt omkring i Norge og legger ut parkeringsbøker og formidler poesi. Granlund driver trykkeriet Theotrykk, forlagene K.Ø.S. og teddyforlaget som utgir bøker av forskjellige forfattere og i små opplag.

 

Anne Helene Guddal
(f. 1982) er oppvokst i Kattfjord i Troms, bosatt i Bergen. Hun er stipendiat i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen der hun arbeider med en avhandling om holocaust i samtidslitteraturen. Hun er også redaksjonsmedlem i tidsskriftet Vagant. Guddal debuterte i 2014 med den kritikerroste diktsamlingen Også det uforsonlige finnes. I 2015 utga hun romanen Bebo. Samme år ble hun kåret til en av Norges ti beste forfattere under 35 år av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

 

Geir Gulliksen
(f. 1963) er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte med romanen Mørkets munn i 1986, og har siden debuten utgitt mer enn 20 bøker: dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Av hans seneste utgivelser kan nevnes diktsamlingen Ung trost klokken fem om morgenen i en brusende alm (2014), barneboken Joel og Io (2014, ill. av Anna Fiske) og romanen Historie om et ekteskap (2015), som er nominert Nordisk Råds litteraturpris. For Joel og Io er Gulliksen nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris. I 2014 mottok han Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap.

 

Inger Elisabeth Hansen
(f. 1950) debuterte med diktsamlingen Det er nå det er like før i 1976, og har siden utgitt en rekke kritikerroste diktsamlinger. For Trask, forflytninger i tidas skitne fylde (2003) ble hun tildelt Brageprisen og nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Hun er også tildelt Doblougprisen, Den norske Lyrikkprisen, Aschehougprisen og Gyldendalprisen. Hun har gjendiktet flere spanskspråklige forfattere, blant dem Cesar Vallejo, og hun har utgitt en novellesamling, en samling artikler og essays, og en barnebok. I 2004 kom samleutgaven 5 x Hansen (ny utg. 2013). Hennes seneste utgivelse er diktsamlingen Å resirkulere lengselen. Avrenning foregår (2015), som hun nylig ble tildelt Kritikerprisen for. Inger Elisabeth Hansen var leder av Den norske Forfatterforening 1997–99.

 

Nils-Øivind Haagensen
(f. 1971) debuterte med diktsamlingen Hender og hukommelse i 1998. Han har siden utgitt seks diktsamlinger, en roman og en reisebok. I 2004 mottok han Sult-prisen for sitt forfatterskap, og for diktsamlingen God morgen og god natt (2012) ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Hans seneste utgivelse er diktsamlingen Spredning (2014). Haagensen er redaktør og forlagssjef (s.m. Bendik Wold) i Flamme Forlag.

 

I Sing My Body Electric
Bandet består av Terje Dragseth (vokal, gitar, synth), John Nikolaisen (gitar, effekter), Lyd (gitar, vokal), Anders Hardeland/Nils Olav Drivdal (bass) og Magnar Lofthus (trommer). Musikken de spiller, karakteriseres som modern psychedelic drone blues. Bandet har gitt ut flere album, sist THE COLOR OF SOUND & EP 7″ ISMBE.

Fredrik Wandrup i Dagbladet om ISMBEs dobbeltalbum Z N Z (2013): «Rock og poesi er brødre, noe poeten og filmregissøren Terje Dragseth har tatt konsekvensen av. Bandet hans har et navn hentet fra Walt Whitmans poesi: I Sing My Body Electric. Gruppas første helaftens CD heter Z N Z og er et trykkammer av rock’roll. […] Musikk for hippier og bønder, pønkere og astronauter. Av lyd er du kommet til lyd skal du bli, synger poeten.»

«For en oppvisning! Et halsbrekkende band … […] Musikken spenner fra kosmiske stjernereiser til stillferdige, klokkerene, rislende meditasjoner, fra kakofonier av lyd med gitarer som sverd på kryss og tvers, til buddhistisk bønnestoff», skriver Fredrik Wandrup i Dagbladet etter å ha overvært konserten «Bella Blu Remix» med ISMBE i Stavanger.

Bandsite på nett, for streaming og kjøp >

 

Ole Karlsen
er dr.art., professor i nordisk litteraturvitenskap ved Høgskolen i Hedmark. Karlsen har skrevet Fansmakt og bergsval dom. En studie i Olav H. Hauges romantiske metapoesi (2000), Ekfrasen i moderne norsk lyrikk (2003) og Streiflys. Om norsk og nordisk lyrikk (2006). Han har også skrevet en rekke artikler, særlig om moderne norsk lyrikk, og redigert en rekke vitenskapelige antologier om lyrikklesning, nordisk lyrikk og norske etterkrigslyrikere. Hans siste utgivelser er diktantologien Poesi og bildekunst (2011) og antologiene Volds linjer (2011, s.m. Thorstein Norheim), Nordisk samtidspoesi. Særlig Jo Eggens forfatterskap (2012), Nordisk samtidspoesi. Særlig forholdet mellom musikk og lyrikk (2013), Nordisk samtidspoesi. Særlig Øyvind Rimbereids forfatterskap (2014) og «vakkervisa hu skulle søngi». Om Alf Prøysens lyrikk (2015).

 

Anna Kleiva

er født i Oslo i 1985, oppvokst på Vinstra og bor i dag i Oslo. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø og Skrivekunstakademiet i Hordaland, og har mastergrad i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen. I 2011 debuterte hun med diktsamlingen Ti liknande versjonar, i 2014 kom Vårar seinare. For denne ble hun tildelt Natt & Dags Oslopris for Årets bok 2014. Året etter ble hun tildelt Melsomprisen, Bjørnsonstipendet og Diktardagarprisen. Våren 2016 utgir hun sin tredje diktsamling, Drikkeviser frå Paris.

 

Unni Langås
er dr.art., professor i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Agder. Langås’ sentrale bokutgivelser inkluderer Forandringens former. En studie i Liv Køltzows forfatterskap 1970–1988 (1999), Tanke til begjær. Nylesingar i nordisk lyrikk (s.m. Sigrid Bø Grønstøl, 2001), Kroppens betydning i norsk litteratur 1800–1900 (2004), Dialog. Eldrid Lundens dikt 1968–2005 (2007) og Traumets betydning i norsk samtidslitteratur (2016). Hun har skrevet en rekke artikler om norsk og nordisk litteratur og redigert flere antologier, bl.a. Poesi på alle kantar. Festskrift til Paal-Helge Haugen (2015).

 

Ida Linde
er født i 1980 og bor i Stockholm. Hun er forfatter, oversetter og dramatiker og leder og underviser ved Biskops Arnös forfatterskole. Linde debuterte i 2006 med den prosalyriske boken Maskinflickans testamente. Hun har siden utgitt poesi, bl.a. Räkneboken (2009), og prosa, senest romanen Norrut åker man för att dö (2014) som hun har mottatt Norrlands litteraturpris og Aftonbladets litteraturpris for. I 2015 utkom diktsamlingen 29 oskickade brev som er oversatt til norsk og utgitt som boksingel på Flamme Forlag med tittelen 29 usendte brev.

 

Audun Lindholm
er født i 1980 og bor i Berlin. Han er ansvarshavende redaktør for tidsskriftet Vagant og har vært med på grunnleggelsen av Audiatur – Festival for ny poesi i Bergen og mikroforlaget Gasspedal, som er en utgivelsesplattform for fanziner, chap books og korte poetiske filmer. I regi av Audiatur har Lindholm redigert tre fyldige antologier med internasjonal avantgardistisk samtidspoesi, Audiatur – katalog for ny poesi (2005, 2007 og 2009). Han er forsatt tilknyttet Audiatur, ikke som medlem av festivalens arbeidsgruppe, men som medlem av redaksjonen for Audiatur Bokhandel, en nettbokhandel som han også har vært med på å starte opp.

 

Andreas G. Lombnæs
er dr.philos., professor emeritus i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Agder. Lombnæs’ doktoravhandling er Natur – subjekt – språk. Lesninger i Olaf Bulls forfatterskap (publisert 1997). Han har skrevet en rekke artikler om norsk og nordisk litteratur fra eldre og nyere tid, bl.a. om Wergeland, Ibsen, Obstfelder, Hamsun, Solstad, Vold, Lund og Wærness. Lombnæs’ seneste utgivelse er Seg selv. Subjektfremstillinger i norsk litteratur (2015).

 

Trine Nyhus Lørum og Hillevi S. Larsson
– Fleece & Rouge – har, spesielt i MjøScene Produksjoner, jobbet mye med kombinasjon av tekst og fysisk uttrykk. De har lang erfaring med å spille for barn gjennom Den kulturelle skolesekken. Basen deres er Hamar Teater, og de er ofte å se i produksjoner der, nå sist som Tjenerinne og Tjenerute i romjulsteatret Katten med støvlene.

 

Pejk Malinovski
bor og arbeider i New York. Han er født i 1976, og debuterte i 2001 med heftet Einbildungsroman på forlaget Basilisk, hvor han også er redaktør og har utgitt diktere som Kenneth Koch, Frank O’Hara og John Ashbery som han har oversatt sammen med andre. Seneste utgivelse er Den store danske drømmebog (2010). Våren 2016 utgir han boken Digterne på Gyldendal. Malinovski skriver poesi, men skriver også med lyd – han arbeider poetisk med radiomediet og mottok i 2014 Prix Europa for beste europeiske radiodrama for Everything, Nothing, Harvey Keitel. Av andre betydelige lydproduksjoner kan nevnes radiomontasjen Poetry Texas og den såkalte poetry walk Passing Stranger.

 

Mette Moestrup
er forfatter, bosatt i København. Moestrups forfatterskap består av fire diktsamlinger og en kort roman i tillegg til et par barnebøker, hun har også arbeidet med brevkunst og nettkunst. Hun debuterte i 1998 med diktsamlingen Tatoveringer. Golden Delicious (2002) ble premiert av Statens Kunstfond og er oversatt til svensk. For kingsize (2006) ble hun tildelt Montanas Litteraturpris, store deler av boken er publisert i svenske, norske, tyske og finske antologier og tidsskrifter. I 2009 kom et utvalg av Moestrups dikt på norsk, 9 dikt om begjær, på Flamme Forlag. Seneste utgivelser er diktsamlingen Dø, løgn, dø (2012) og Frit flet (s.m. Line Knutzon og Naja Marie Aidt, 2014).

 

Louise Mønster
er ph.d. og lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet. Mønster har utgitt bl.a. Mødesteder. Om Tomas Tranströmers og Henrik Nordbrandts poesi (2013) og Nedbrydningens opbyggelighed. Litterære historier i det 20. århundredes nordiske modernistiske lyrik (2009) samt en rekke artikler om dansk og nordisk litteratur. Hun har nylig redigert antologien Dansk samtidslyrik (s.m. Peter S. Larsen). Mønster er medlem av redaksjonen for litteraturtidsskriftet Passage.

 

Tue Andersen Nexø
er kritiker i Dagbladet Information og lektor i litteraturvitenskap ved Københavns Universitet. Han er født i 1974 og bor i København. Han medvirker i mange kritikerpaneler og holder foredrag om dansk samtidspoesi. Han er tidligere redaktør av tidsskriftet Den blå port. Som litteraturforsker er han særlig opptatt av engelsk litteratur, spesielt satire, og i 2014 utkom hans avhandling Ikke de voldsomme. Politisk offentlighed og offentlig skønlitteratur, England 1640–1750. For tiden arbeider han med en bok om dansk samtidslitteratur.

 

Jóanes Nielsen
(f. 1953) er en færøysk dikter og forfatter. Han debuterte i 1978 med diktsamlingen Trettandi mánaðin, og har siden utgitt en lang rekke bøker: dikt, romaner, noveller og skuespill. Bøkne hans er oversatt til bl.a. norsk, dansk, islandsk og tysk, og han er blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris fem ganger. To ganger har han mottatt den store færøyske litteraturprisen M.A. Jacobsens Heiðursløn, og i 2002 mottok han Nordisk dramatikerpris for Eitur nakað land week-end?. Seneste utgivelse er diktsamlingen Tapet millum øldir fra 2012.

 

Torgeir Rebolledo Pedersen

(f. 1949) er forfatter, arkitekt, tegner og visesanger. Han debuterte i 1983 med Tidr, og har siden gitt ut en rekke diktsamlinger. I 1998 mottok han Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris for diktsamlingen Blåveisfra. Nyeste diktutgivelse er Erfaring og forsvinning (2010). Pedersen har også utgitt barnebøkene God natt lille abbor (2006), Lammet som ikke ville bli lår (2011), Dattera som datt ut av et vindu (2013) og den grandiose Brødrene Zapata (2014), tegnet av den danske illustratøren Lilian Brøgger. Han har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppa Søyr og skrevet litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. For librettoen til radiooperaen Alfa Romeo, med musikk av Tor Halmrast, mottok han både Prix Italia og Edvard Grieg-prisen i 1999. Norgesmester i poesislam 2005.

 

Lars Mikael Raattamaa
(f. 1964) er dikter og arkitekt, bosatt i Stockholm. Han debuterte i 1989 med diktsamlingen Ur krakars gäld, den nyeste utgivelsen hans er den store diktsamlingen Kommunismen fra 2014. Kommunismen er den åttende boken i serien Sprawl, som også omfatter titler som Politiskt våld (2003), Svensk dikt (2006) og mallamerik, mallammer, malameri, mallame, amerik, mallameka, merrikka (2008). Raattamaa har mottatt flere priser for sitt forfatterskap, bl.a. Sveriges Radios Lyrikpris og Aftonbladets litteraturpris.

 

Hans Kristian Rustad
er ph.d. og førsteamanuensis ved Høgskolen i Hedmark. Han har gitt ut boken Digital litteratur. En innføring (2012) og redigert bøkene Alf Prøysen, kunsten og mediene (2015), Fra Wergeland til Knausgård (2014), Analyzing Digital Fiction (2014) og «der vårgras brydder». Nye lesninger av Åsmund Sveens diktning (2010). Hans nyeste artikler omhandler poetiske verk av Hanne Bramness, Paal-Helge Haugen og Øyvind Berg. Rustad arbeider for tiden med et prosjekt om poesi og fotografi.

 

Torgeir Schjerven

(f. 1954) debuterte med diktsamlingen Vekk i 1981, og har siden skrevet både dikt og romaner. For romanen Omvei til Venus (1994) ble han tildelt Kritikerprisen og nominert til Nordisk Råds litteraturpris, han har også mottatt Hartvig Kirans minnepris, Halldis Moren Vesaas’ lyrikkpris og Det Norske Akademis Pris. Schjervens siste utgivelser er diktsamlingene I anledning dagen (2002), Den stødige tilstundelsen av jubel i virkelig trist musikk (2006) og Harrys lille tåre (2015).

 

Mazdak Shafieian
er født i Iran i 1980 og bosatt i Oslo. Han har studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Bergen. Han debuterte som forfatter i 2006 med diktsamlingen Dyregravsmørke, i 2011 kom Antwerpen. Han har vært medredaktør for skriftserien Au petit garage og tidsskriftet Teologi, og har sittet i redaksjonen i Vinduet. Seneste utgivelse er essaysamlingen Det urgamle materialet (2015) som nylig ble kåret til Årets bok av tidsskriftet Natt & Dag.

 

Arne Hugo Stølan
(f. 1955) debuterte i 1987 og har til nå elleve utgivelser bak seg: ti diktsamlinger og en gjendiktning. Den foreløpig siste, Epikrisepoesi, kom høsten 2014. Siden 2000 har han vært lærer ved Nansenskolens skrivekunstlinje. Han er også litteraturanmelder i VG. I mange år har Stølan holdt skriveverksteder for ungdom og voksne bl.a. ved skolebesøk, Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og egne skrivekurs. Han har også hatt faste skriveverksteder på Hospice Sangen i Hamar og Lovisenberg Hospice i Oslo.

 

Silje Harr Svare
er ph.d. fra Universitetet i Oslo 2014 på en avhandling om tilknytningen til tidligromantisk tenkning i Inger Christensens lyrikk og essayistikk. Svare underviser i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.

 

Joar Tiberg
er født i 1967 og bor i Stockholm. Han har studert matematik og kjemi, og også vært forsker. I 1995 utga han reportasjeboken Om, hans debut som skjønnlitterær forfatter kom med diktsamlingen Vindutsikter för söndagen i 2001. Tiberg har utgitt en rekke bøker: reportasjer, essays, barnelitteratur og dikt, bl.a. diktsamlingene Ansvaret Ansvaret Ansvaret Ansvaret (2010) og Tung trafik og lilla vägen (2013). Ved siden av å være forfatter arbeider Tiberg som oversetter, og han har tidligere vært koordinator for det nordiske debutantseminaret på Biskops Arnö. Seneste utgivelse er diktboken Till detta bröllop kommer bara fåglar och döda hästar, som er skrevet til bilder av Ragnar Persson, som også har illustrert boken. Et nytt diktmanuskript er på vei og utgis høsten 2016.

 

Jenny Tunedal
er født i 1973 og bor i Björkvik, Södermanland. Hun er dikter, kritiker og lektor ved forfatterutdannelsen Litterär gestaltning i Göteborg, og debuterte i 2003 med diktsamlingen Hejdade, hejdade sken. Seneste utgivelse er diktsamlingen Mitt krig, sviter (2011). Tunedal har mottatt Prins Eugens Kulturpris, Gerard Bonniers Lyrikpris og Kallebergerstipendiet for sin poesi. Hun er tidligere redaktør av tidsskriftet Lyrikvännen, fra 2007–12 var hun litteraturredaktør i Aftonbladet, og hun har sammen med Jonas Ellerström oversatt Sylvia Plaths Ariel til svensk.

 

Fabrice Bligoud Vestad
er fra Hamar, han spiller klaver og er elev ved musikklinja ved Stange videregående skole. I 2013 vant han den nasjonale talentprisen Drømmetreffen i regi av Norsk kulturskoleråd. Han har opptrådt blant annet på Kirsten Flagstad Festival og under åpningen av Hamar kulturhus, og han har vært solist med Hedmarken Symfoniorkester. Nylig holdt han sin første solokonsert, i Vang kirke. I mars reiser han til Bulgaria for å delta på International Competition «Young Virtuosos» 2016.

 

Trond Våge
ble tilsatt som domkantor i Hamar domkirke høsten 2013. Siden tiltredelsen har han gjennomført konsertserien Bach på Hedmarken. Her spiller Våge Bachs orgelverker komplett, til sammen 30 konserter. Tidligere var han organist i Elverum kirke i 29 år. Våge er født i Trysil og har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole.