Tilbakeblikk på 2020

Lån en lyriker

Lån en lyriker er et tilbud som gis til de videregående skolene i Hamar og omegn under festivalen.

5. mars
Kl. 10.00, Jønsberg videregående skole: Ted M. Granlund besøker klasse 3PBE.

6. mars
Kl. 8.30, Stange videregående skole: Signe Gjessing besøker klasse 2STA.
Kl. 8.30, Stange videregående skole: Amalie Kasin Lerstang besøker klasse 3STB.
Kl. 10.00, Elverum videregående skole: Olivia Bergdahl besøker klasse 3PBA.
Kl. 10.00, Elverum videregående skole: Ted M. Granlund besøker klasse 1HEB.

Inn i poesien

Invitasjon sendes skolene i januar.

Festivalens poesiverksted for elever på 9. trinn arrangeres 5.–6. mars i Kunstbankens lokaler, Parkgata 21, begge dager
kl. 10–14. Det blir også et arrangement fredag 6. mars kl. 15.30 i kafeen Tante Gerda, der elevene leser egne dikt.

Skrivekurset henvender seg til ungdom som liker å skrive og har lyst til å lære mer. Vi vil blant annet arbeide med ulike måter å lage dikt på. Hamar by og Rolf Jacobsens poesi kan være inspirasjonskilder, men det er ikke nødvendig med spesielle forkunnskaper for å være med. Her blir veien til mens vi går!

Verkstedleder Arne Hugo Stølan er lyriker, bokanmelder i VG og skrivekunstlærer, og har mange års erfaring med skrivekurs for ungdom.

Arrangeres i samarbeid med Kunstbanken Hedmark Kunstsenter.

RJ7

RJ7 – et poesiverksted er utviklet av poetene Endre Ruset og Arne Hugo Stølan i samarbeid med Turnéorganisasjonen og foreningen Rolf Jacobsens Venner. Tilbudet gis til elever på 7. trinn i hele fylket gjennom Den kulturelle skolesekken, i 2020 er det Løten kommunes tur. Poesiverkstedet ledes av én av de to poetene.

Et av målene med verkstedet er at elevene skal lære noe om hvordan uttrykke seg ved å skrive poesi. Skriveøvelsene tar utgangspunkt i fem utvalgte dikt av Rolf Jacobsen. En viktig del av prosessen er å synliggjøre den enkelte elevs tekster, både på skolen og i forbindelse med Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene.

Hujedamej

– er en forestilling som tilbys Hamars barnehager under festivalen, og spilles i Hamar kulturhus, Klubbscene Rolf Jacobsen, fredag 6. mars.

Kl. 11.00: Publikum er fra barnehagene Hol, Kronborg, Lundbo og Vestenga.
Kl. 13.00: Publikum er fra barnehagene Ajer, Hamarbarnehagen, Klukhagan og Vestenga.

Bli med på en hyllest til de uforglemmelige karakterene i Astrid Lindgrens univers! Her møter vi Ronja, Pippi, Emil, Marikken og brødrene Løvehjerte. Alle, både barn og voksne, vet hvem de er – mange tiår etter at bøkene om dem ble skrevet. Vi får høre utdrag fra Lindgrens fortellinger og mange av sangene. Barna inviteres med på noen av sangene.

Med Karianne Kjærnes, Camilla Susann Haug og Eldrid Johansen. De tre utøverne har laget arrangementene, synger a capella, og komper seg selv med diverse instrumenter (melodika, blokkfløyte, vaskebrett og gitar). Det er lagt vekt på å bevare det enkle og autentiske i uttrykket.

Varighet: 35–40 minutter

Hujedamej ble nominert til Gullsekken 2013, Den kulturelle skolesekkens egen pris for beste produksjon. Der ble det sagt at produksjonen treffer hodet og hjertet, uansett alder.

Arrangementet er et samarbeid med Hamar bibliotek.

NB: Forestillingen spilles også lørdag 7. mars kl. 13, samme sted, da er den åpen for alle. Gratis inngang. Gratisbilletter kan hentes i biblioteket f.o.m. 29. februar.