Lån en lyriker

Lån en lyriker er et tilbud som gis til de videregående skolene i Hamar og omegn under festivalen.

8. mars
Kl. 9.00, Elverum videregående skole: Ted M. Granlund besøker klasse 2 produksjon og industriteknologi.
Kl. 10.00, Stange videregående skole: Truls Horvei besøker klasse 1STA og 1STB.
Kl. 12.00, Hamar katedralskole: Frank Eriksen besøker klasse 1STD.
Kl. 12.30, Elverum videregående skole: Ted M. Granlund besøker klasse 3STA.
Kl. 12.30, Elverum videregående skole: Ingvild Lothe besøker klasse 3STD.

9. mars
Kl. 8.50, Storhamar videregående skole: Frank Eriksen besøker klasse 3PBA.
Kl. 12.00, Hamar katedralskole: Morten Søndergaard besøker klasse 1STE.

Inn i poesien

15 elever ved ungdomsskolene Ajer, Børstad og Ener deltar på festivalens poesiverksted 8.–9. mars i Kunstbankens lokaler, Parkgata 21, begge dager kl. 10–14. Det blir også et arrangement fredag 9. mars kl. 15.30 hos Tante Gerda, der elevene leser egne dikt.

Dette skrivekurset henvender seg til ungdom som liker å skrive og har lyst til å lære mer. Vi vil blant annet arbeide med ulike måter å lage dikt på. Hamar by og Rolf Jacobsens poesi kan være inspirasjonskilder, men det er ikke nødvendig med spesielle forkunnskaper for å være med. Her blir veien til mens vi går!

Verkstedleder Arne Hugo Stølan er lyriker, bokanmelder i VG og skrivekunstlærer ved Nansenskolen på Lillehammer, og har mange års erfaring med skrivekurs for ungdom.

RJ7 – en utstilling

Under festivalen vises en utstilling av dikt skrevet av elever på 7. trinn som har deltatt på poesiverkstedet RJ7 i hjemkommunen sin, Hamar. Utstillingen vises i Hamar bibliotek og står til over påske.

RJ7 – et poesiverksted er utviklet av poetene Endre Ruset og Arne Hugo Stølan i samarbeid med Turnéorganisasjonen og foreningen Rolf Jacobsens Venner. Tilbudet gis til elever på 7. trinn i hele fylket gjennom Den kulturelle skolesekken, i 2018 er det Hamars tur. Poesiverkstedet ledes av en av de to poetene.

Et av målene med verkstedet er at elevene skal lære noe om hvordan uttrykke seg ved å skrive poesi. Skriveøvelsene tar utgangspunkt i fem utvalgte dikt av Rolf Jacobsen. En viktig del av prosessen er å synliggjøre den enkelte elevs tekster, både på skolen og i forbindelse med Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene.

Juba Tuba

– er en forestilling som tilbys Hamars barnehager under festivalen, og spilles på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus fredag 9. mars.

Kl. 11.00: Publikum er barn fra barnehagene Klukhagan, Ankerskogen, Hompetitten og Lovisenberg.
Kl. 13.00: Publikum er barn fra barnehagene Hol, Kronborg og Solvang.

 

Bli med inn i Knutsen og Ludvigsens vidunderlige, merksnodige, underfundige, barnslige og likevel dypt alvorlige, filosoferende verden. Juba Tuba er en konsert viet musikken til Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen – alias Knutsen og Ludvigsen. Karianne Kjærnes, Camilla Susann Haug og Eldrid Johansen synger og spiller kazoo, Lars Andreas Haug er med på tuba. Noen sanger framfører musikerne alene, andre kan alle være med på!

Arrangementet er et samarbeid med Hamar bibliotek.

NB: Forestillingen spilles også lørdag 10. mars kl. 13 i Multisal Pauline Hall, da er den åpen for alle.
Gratis inngang. Gratisbilletter hentes i kiosken i Hamar kino fra lørdag 24. februar kl. 13.