Fra festivalutstillingen med Øyvind Torseters tegninger: Koblinger

Øyvind Torseter: Koblinger

Hamar Kunstforenings lokaler, Kirkegata 12, 4.–8. mars 2015
Utstillingen åpner onsdag 4. mars kl. 19.00.

Øvrige åpningstider:
torsdag 5. mars kl. 14.00–18.00
fredag 6. mars kl. 14.00–18.00
lørdag 7. mars kl. 12.00–16.00
søndag 8. mars kl. 12.00–16.00

 

Øyvind Torseters tusj- og pastelltegninger er satt sammen til bildesekvenser i bokform. Som utstilling inngår tegningene i andre sammenhenger. Nye koblinger oppstår. Rekkefølge og oppbygging av sekvensene er bestemt ut fra flyt, farger og stemning like mye som ut fra en historie.

Boka Koblinger kom ut i 2013. Den er en slags slektning av Avstikkere (2007) som ble tildelt Bologna Ragazzi Award i 2008.

Utstillingen har tidligere vært vist hos Tegnerforbundet. Senter for tegne- og illustrasjonskunst, Oslo.

 

«Det er lite tradisjonell historiefortelling i boken, men Torseter er flink til å beskrive stemninger og streken hans har en form for gjennomarbeidet slurvethet som er lett å la seg fascinere av.»

Walter N. Wehus, Bergens Tidende

 

«Bildebok i ordets mest absolutte forstand er Øyvind Torseters Koblinger. Rett nok heter det at ett bilde sier mer enn tusen ord, men kan man klare seg gjennom ei hel bok aldeles uten ord? Spørsmålet er retorisk, for svaret er naturligvis ja. Men det blir en leseropplevelse som er forskjellig fra det meste. Den stiller store krav til leseren, men åpner samtidig nye muligheter. […] Den er ei bok for folk med nysgjerrighet og mot nok til å utsette seg for noe virkelig utforutsigbart, og se hvor man havner da.»

Marianne Lystrup, Vårt Land