Program for barn og ungdom

Karin og mørket, Opplesning ved Janne-Camilla Lyster

Lesekiosken, Norsk Jernbanemuseum, torsdag 29. februar kl. 12.00

Hva er det som lyser på himmelen? Hva er en stjerne? Hvor blir alt av når det er mørkt? Hesten spør og spør, og Karin må fortelle om lyset og himmelorkesteret og om hvorfor det blir natt. For Hesten er bare en hest som ikke forstår alt, og da kan man ikke legge seg.

Karin og mørket er en poetisk og melodisk bok om alt det fine som gjemmer seg i mørket. Boken er illustrert av Annette Saugestad Helland.

For barn fra 3 år og oppover.

Arrangement i samarbeid med Norsk Jernbanemuseum og Hamar bibliotek.

Barn gratis inngang

Teater: Bibliotek-Karens bibliotek

Hamar kulturhus, lørdag 2. mars kl. 12.00 og 13.30

Foto: Dag Jenssen

Velkommen til en leken og underfundig forestilling som ønsker å vekke små barns interesse for bøker!  

I Bibliotek-Karens bibliotek er det mange bøker! Og akkurat som i barnehagen er det mange forskjellige avdelinger. Avdeling for store bøker og for små bøker, for gule og blå, for kokebøker, eventyr og poesi. Her finnes triste bøker og morsomme bøker og en egen avdeling for skumle bøker som nesten ingen tør å låne.

I biblioteket finnes også er veldig gammel og verdifull bok som ingen få lov å låne. Det er Henrik Ibsens samlede verker, første utgave, håndskrevet. Karen elsker å lese i den, selv om hun nesten ikke forstår noen ting. Men hun elsker å smake på ordene – nyte dem som godteri.

En dag så skjer det noe rart. Karen oppdager nemlig en bitte liten nyfødt babybok, som bare har helt hvite blanke sider. Den er veldig liten og fryktelig søt. Men den kan også hylgråte! Er den sulten? Eller er den trett?

Passer for barn fra 4 år og oppover.

Varighet: ca 35 minutter.

Av: Guandaline Sagliocco

Regi og manusutvikling: Anders Borchgrevink

Skuespiller og manusutvikling: Guandaline Sagliocco

Scenografi/objekter: Mari Lassen-Bergsten Kamsvaag

Stemmen til lille-bok: Albert Borchgrevink Hildarson

Musiker/lyddesigner: Geir Bremer Øvrebø

Kunstnerisk lydkonsulent: Nadine Esteve

Produksjon: Sagliocco Ensemble Co produksjon Teater Ibsen

Arrangement i samarbeid med Hamar bibliotek og Hamar Kulturhus

Gratis inngang

Lån en lyriker

I år er det lyrikerne Kjersti Bronken Senderund og Ted Martin Granlund som drar på besøk til videregående skoler i Hamar-regionen i forbindelse med Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene 2024.

Kjersti Bronken Senderud er bosatt dels på Løten og dels i Oslo. Hun debuterte i 1997 med diktsamlingen Fremdeles og har siden gjort seg bemerket med en rekke særpregede diktsamlinger. Også hennes romaner Huset (2007), Bo (2017) og Hotellet (2019) har fått svært gode mottakelser. Hennes foreløpig siste utgivelser er diktsamlingene Søsterkranser (2021) og Min vrengte kimono (2023). Kjersti Bronken Senderud er også en ettertraktet skrivekunstlærer som blant annet holder skrivekurs på Gravdahl bokhandel i Hamar.

Ted Martin Granlund fra Løten debuterte med diktsamlingen dynamo/dikt i 1999, og fikk samme år Hedmark fylkes kulturpris. Hans nyeste og tiende diktsamling, vev, kom i 2023. Siden 1999 har han holdt skrivekurs for ulike målgrupper, først og fremst barn. I 2004 startet han prosjektet Poesibilen, som han har reist rundt i store deler av Norge med. Poesibilen er et litterært stuntprosjekt med en viktig agenda: å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant unge og voksne – og å spre poesi til folket. De siste årene har Granlund utarbeidet formidlingsprosjekter for barn og unge basert på forfatterskap til poeter som Børli, Sandbeck og Obstfelder. Mange 7. klasser i fylket har dessuten fått besøk av Granlund og Endre Ruset som i regi av Den kulturelle skolesekken holder skriveverkstedet RJ7 basert på dikt av Rolf Jacobsen.

torsdag 29. februar, Kunstbanken senter for samtidskunst 

Kl. 10.00 – 14.00 

Ungdom i alderen 14 – 16 inviteres til skrivekurs.

Er du glad i å skrive dikt, eller har du kanskje aldri prøvd det før?

Har du lyst til å utforske rim og rytme? 

Har du lyst til å skrive sangtekster. 

Lyst til å skrive rap?

Skrivekurset er for alle som har lyst til å leke seg med ord. 

Ingen forkunnskaper er nødvendige.

Kursleder er forfatter og litteraturformidler Ted M. Granlund.

Poesiverkstedet er gratis.

Påmelding innen 15. februar.

Mer informasjon og påmelding her: poesibilen@gmail.com

Ted Martin Granlund har lang erfaring med å holde skrivekurs for barn og ungdom. I flere år har han også reist land og strand rundt med Poesibilen – et litterært stuntprosjekt med en viktig agenda: å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant unge og voksne – og å spre poesi til folket.

Det var i 1999 at Ted Martin Granlund debuterte med diktsamlingen dynamo/dikt . Samme året fikk han Hedmark fylkes kulturpris. Granlunds foreløpig siste og tiende diktsamling, vev, kom i 2023. 

RJ7

RJ7 – et poesiverksted er utviklet av poetene Endre Ruset og Arne Hugo Stølan i samarbeid med Turnéorganisasjonen og foreningen Rolf Jacobsens Venner. Tilbudet gis til elever på 7. trinn i hele fylket gjennom Den kulturelle skolesekken og i 2024 er det skoler i Gudbrandsdalen som har fått besøk av poetene Endre Ruset og Ted M. Granlund. Et av målene med verkstedet er at elevene skal lære noe om hvordan uttrykke seg ved å skrive poesi. Skriveøvelsene tar utgangspunkt i utvalgte dikt av Rolf Jacobsen. En viktig del av prosessen er å synliggjøre den enkelte elevs tekster, både på skolen og i forbindelse med Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene.