Søndag 3. mars

Kl. 13.00, Kunstbanken senter for samtidskunst:

Litterær samtale: Notto R. Thelle | Vandrepoetenes poesi

De japanske vandrepoetene eide ikke stort mer enn en tiggerbolle, en kappe og en vandringsstav. De levde på almisser, henga seg til naturen, årstidene og det skiftende landskapet. Og de skrev poesi, som haiku og waka, men også prosa og kinesiske dikt.

Dette er en unik samling tekster fra fire vandrepoeter: Matsuo Bashō, Kobayashi Issa, Ryōkan og Taneda Santōka


I tid dekker de fire århundrer fra 1600- til 1900-tallet. De tilhørte den samme vandretradisjonen og fulgte i hverandres spor, men levde ulike liv og skapte sine egne litterære landskaper.

Gjendikter og forfatter Notto R. Thelle har arbeidet med de japanske vandrepoetene siden 1970-tallet. Med bakgrunn som teolog, religionshistoriker og japanolog har han en usedvanlig tilgang til vandrepoetenes verden. I de biografiske tekstene som ledsager diktene, åpner og formidler han denne verdenen for vestlige lesere.

Thelle gjendikter fra japansk og noe fra kinesisk.

Samtaleleder: Kjersti Bronken Senderud

Søndag 3. mars

Kunstbanken senter for samtidskunst:

kl. 14.15, Omvisning i utstillingen: Lovprising av tilfeldighetenes spill  

Grzegorz Rogala, Victor Sara Davis og og Stanisław Furman.

Søndag 3. mars er siste utstillingsdag for «Lovprising av tilfeldighetenes spill», en multimediautstilling med de polske kunstnerne Grzegorz Rogala, Victor Sara Davis og og Stanisław Furman. En sentral idé ved utsillingen er tilfeldighetene som oppstår som del av den kunstneriske prosessen. De tre kunstnerne gjør hver på sin måte, ære på den sterke, polske filmtradisjonen.

Sammen med to serier med polske animasjonsfilmer for barn, byr utstillingen på varierte og mangfoldige og interaktive opplevelser for publikum i alle aldre.

I etterkant av samtalen mellom Notto R. Thelle og Kjersti Bronken Senderud vil det bli omvisning i utstillingen med formidlingsleder Inger Lise Libakken.