Lån en lyriker

Lån en lyriker er et tilbud som gis til de videregående skolene i Hamar og omegn under festivalen.

3. mars
Kl. 12.30, Stange videregående skole: Mazdak Shafieian besøker klasse 3 STB.
Kl. 12.35, Hamar katedralskole: Anne Helene Guddal besøker klasse 1 medier og kommunikasjon.
Kl. 13.30, Stange videregående skole: Anna Kleiva besøker klasse 1 dans/drama.

4. mars
Kl. 8.45, Hamar katedralskole: Anders Abildgaard besøker klasse 1 STC.
Kl. 12.30, Stange videregående skole: Joar Tiberg besøker klasse 2 STA.
Kl. 13.30, Stange videregående skole: Anne Helene Guddal besøker klasse 2 STB.
Kl. 13.30, Stange videregående skole: Geir Gulliksen besøker klasse 3 STA.
Kl. 14.15, Hamar katedralskole: Pejk Malinovski besøker klasse 1 medier og kommunikasjon.

Inn i poesien

Poesiverksted for elever på 9. trinn

16 elever ved ungdomsskolene Ajer, Børstad og Ener deltar på festivalens poesiverksted 2.–3. mars i Kunstbankens lokaler, begge dager kl. 10–14. Det blir også et arrangement fredag 4. mars kl. 16 hos Tante Gerda i Strandgata, der elevene leser egne dikt.

Dette skrivekurset henvender seg til ungdom som liker å skrive og har lyst til å lære mer. Vi vil blant annet arbeide med ulike måter å lage dikt på. Hamar by og Rolf Jacobsens poesi kan være inspirasjonskilder, men det er ikke nødvendig med spesielle forkunnskaper for å være med. Her blir veien til mens vi går!

Verkstedleder Arne Hugo Stølan er lyriker, bokanmelder i VG og skrivekunstlærer ved Nansenskolen på Lillehammer, og har mange års erfaring med skrivekurs for ungdom.

RJ7 – en utstilling

Under festivalen vises en utstilling av dikt skrevet av elever på 7. trinn som har deltatt på poesiverkstedet RJ7 i hjemkommunene sine, Alvdal, Folldal, Os, Tolga og Tynset. Utstillingen kan ses i Hamar bibliotek og inngangspartiet til Hamar Teater.

RJ7 – et poesiverksted er utviklet av foreningen Rolf Jacobsens Venner i samarbeid med Turnéorganisasjon for Hedmark og poetene Endre Ruset og Arne Hugo Stølan. Tilbudet gis til elever på 7. trinn i hele fylket gjennom Den kulturelle skolesekken. Poesiverkstedet ledes av en av de to poetene, og i år har de turnert i kommunene Alvdal, Folldal, Os, Tolga og Tynset.

Et av målene med verkstedet er at elevene skal lære noe om hvordan uttrykke seg ved å skrive poesi. Skriveøvelsene tar utgangspunkt i fem utvalgte dikt av Rolf Jacobsen. En viktig del av prosessen er å synliggjøre den enkelte elevs tekster, både på skolen og i forbindelse med Nordisk samtidspoesifestival | Rolf Jacobsen-dagene. Hver elev som deltar på poesiverkstedet, bidrar med én eller flere tekster til utstillingen under festivalen.

«Snutebiller, stankelben»

– er en forestilling som tilbys Hamars barnehager samt en barneskole under festivalen, og spilles på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus.

3. mars
Kl. 12.00 – publikum er barn fra Hempa og Kronborg barnehager.

4. mars
Kl. 10.00 – publikum er barn fra Hol, Jønsrudløkka og Klukhagan barnehager, og Vang aktivitetsbarnehage.
Kl. 12.00 – publikum er elever ved Greveløkka skole, trinn 1–3.

 

Nå får barna sin egen Rolf Jacobsen-forestilling! Trine og Hillevi har dukket inn i Rolf Jacobsens diktunivers, og har kommet ut igjen med en forestilling spekket med rytmer, språklek og bilder.

Skuespillere: Trine Nyhus Lørum og Hillevi S. Larsson
Idé og regi: Jonas Kippersund
Kostymer: Sylvia Denais
Produksjon: Fleece & Rouge i samarbeid med Hamar Teater og Nordisk samtidspoesifestival | Rolf Jacobsen-dagene
Arrangementet er et samarbeid med Hamar bibliotek.

Trine Nyhus Lørum og Hillevi S. Larsson – Fleece & Rouge – har, spesielt i MjøScene Produksjoner, jobbet mye med kombinasjon av tekst og fysisk uttrykk. De har lang erfaring med å spille for barn gjennom Den kulturelle skolesekken. Basen deres er Hamar Teater, og de er ofte å se i produksjoner der, nå sist som Tjenerinne og Tjenerute i romjulsteatret Katten med støvlene.

 

NB: Forestillingen spilles også lørdag 5. mars kl. 12, da er den åpen for alle. Gratis inngang.