Henrik Nordbrandt – festivalpoet 2020

Henrik Nordbrandts forfatterskap rommer de fleste diktarter og sjangre, men han er først og fremst kjent som poet. Han studerte kinesisk, tyrkisk og arabisk ved Københavns Universitet på 1960-tallet, og debuterte med Digte i 1966. Gjennom seks tiår har han satt sitt tydelige preg på dansk og nordisk lyrikk med en rekke diktsamlinger, og ettersom han i store deler av sitt liv har vært bosatt utenfor Norden, bringer forfatterskapet hans nye impulser inn i den nordiske lyrikken. Hans nyeste utgivelse er Den store amerikanske hævn – og andre digte (2017). Henrik Nordbrandt (f. 1945) har mottatt en rekke priser for sitt omfangsrike og kritikerroste forfatterskap, blant annet Det Danske Akademis Store Pris, Svenska Akademiens nordiska pris og Nordisk råds litteraturpris.

 
Olivia Bergdahl
er en svensk forfatter og scenepoet. Hun startet sin karriere på scenen allerede som 12-åring, og i 2007, 17 år gammel, vant hun det svenske mesterskapet i poesislam. Samme år debuterte hun med diktsamlingen Demo. Siden har hun blitt nr. 4 i VM i poesislam, startet poesi- og strykekvartetten Olivias Poesiorkester, gitt ut et album (Eldorado, 2017), en kritikerrost roman (Efter Ekot, 2015), hun har startet den internasjonale spoken word-klubben Klubb Kontra med Oskar Hanska og mottatt Sveriges Radios novellpris. Olivia Bergdahl har også holdt utallige workshops og hatt en omfattende turnévirksomhet i Sverige, Norden, Europa og USA. Hennes nyeste utgivelse er sonettkransen Barnet (2019) som ble nominert til Augustpriset.

 
Kjersti Bjørkmo
ble født i Vestvågøy, er oppvokst i Tromsø og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 2014 med diktsamlingen Jeg har prøvd å bli venn med dyrene. Hennes andre bok, Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå, utkom høsten 2019 og ble en av fjorårets mest omtalte diktsamlinger. Diktene tar utgangspunkt i kommuneslagord, og får fram den ufrivillige melankolien, og ikke minst komikken i disse forsøkene på å beskrive hvem vi er som samfunn.

 
Thomas Boberg
er en dansk poet og forfatter av reiseskildringer. Helt siden han var ung har han reist i fjerne avkroker av verden og flere perioder vært bosatt i utlandet. Reisene har satt sitt preg på forfatterskapet. Boberg debuterte i 1984 med diktsamlingen Hvæsende på mit øjekast, og har siden utgitt en rekke diktsamlinger, romaner, en samling vandrehistorier og en serie med fire reiseminnebøker. Hans nyeste diktsamling er Mexicocitydigte (2017), i fjor utkom reiseromanen Africana. Boberg har mottatt flere priser for forfatterskapet sitt, blant annet Det Danske Akademis Store Pris. Han har også to ganger vært nominert til Nordisk råds litteraturpris.

 
Hanne Bramness
har med sitt forfatterskap markert seg som en av våre fremste lyrikere. I 1983 debuterte hun med Korrespondanse, og siden har hun gitt ut en rekke diktsamlinger, blant annet Regnet i Buenos Aires (2002), Uten film i kameraet (2010), Vekta av lyset (2013), Den ukjente (2015), Fra håpets historie (2017) og Håp bygger huset (2018). Hun har dessuten skrevet flere diktsamlinger for barn og ungdom, samt en ungdomsroman. Bramness står også bak en rekke gjendiktninger, blant annet antologien Stemmer i andre hus (2011). I ti år var hun redaktør for Stemmens kontinent, en serie gjendiktninger av kvinnelige lyrikere fra det 20. århundre. Sammen med ektemannen, Lars Amund Våge, driver hun Nordsjøforlaget som utgir gjendiktninger av samtidspoesi fra landene rundt Nordsjøen. Forfatterskapet er belønnet med flere priser: Den norske Lyrikklubbens pris, Doblougprisen, Språklig samlings litteraturpris og Diktartavla. Bramness er også tildelt formidlingsprisen Wergelands Åre. I 2019 var hun festivalpoet under Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene.

 
Agneta Enckell
er en finlandssvensk forfatter født i Helsingfors. Hun debuterte i 1983 med diktsamlingen Förvandlingar mot morgonen. I mars 2020 foreligger hennes niende diktsamling, (med eget namn, utan namn, ditt namn), den andre boken i en planlagt trilogi. Hun sier selv om boken: «En bok om begynnelser och väntan, tid och samtidighet, skriva och födas. Om blicken kanske. Att stiga upp på stränderna. Hur kan man med hjälp av en blandning språk, verklighet och föreställningar komma fram till någon slags sanning?» Enckell har også medvirket til to brevbøker, og hun har skrevet et hørespill samt tekst-/lydkomposisjoner for scene og radio sammen med komponisten Patrick Kosk. Diktene hennes er oversatt til finsk, tysk, russisk, fransk, spansk og ungarsk. For diktsamlingen Anteckningar (intill ett nordligt innanhav) mottok hun i 2011 Gerard Bonniers lyrikpris.

 
Heine Tobias Gillerhaugen
er 19 år gammel, kommer fra Torpa og studerer musikk ved Høgskolen i Innlandet. Han har spilt gitar i ca. sju år, for det meste er han selvlært, men han har også fått undervisning ved kulturskolen.

 
Signe Gjessing
ble ferdig med Forfatterskolens toårige utdannelse i 2014. Samme år debuterte hun som forfatter med diktsamlingen Ud i det u-løse. For denne utgivelsen ble hun tildelt debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. I 2016 ble diktsamlingen utgitt på svensk til flotte anmeldelser. Signe Gjessings andre diktsamling, Blaffende rum nænnende alt, kom i 2015, mens den tredje, Ideale begivenheder, forelå to år senere. I 2018 utga hun fortellingen Synet og vennen, og i fjor høst kom hennes seneste utgivelse, diktboken Tractatus Philosophico-Poeticus.

 
Ted M. Granlund
er forfatter og litteraturformidler. Han debuterte med diktsamlingen dynamo/dikt i 1999, og fikk Hedmark fylkes kulturpris samme år. Hans nyeste og sjette diktsamling, Avskjær, kom i 2018. Granlund er også representert i flere antologier. Siden 1999 har han holdt skrivekurs for ulike målgrupper, først og fremst barn. I 2004 startet han prosjektet Poesibilen, som han har reist rundt i Norge med. Sammen med Endre Ruset og Joakim Kjørsvik mottok Granlund og Poesibilen formidlingsprisen Wergelands åre i 2018. Poesibilen er et litterært stuntprosjekt med en viktig agenda: å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant unge og voksne – og å spre poesi til folket. De siste årene har Granlund utarbeidet formidlingsprosjekter for barn og unge basert på forfatterskap som Børli, Sandbeck og Obstfelder.

 
Camilla Susann Haug
har jobbet som sanger, komponist og sangtekstforfatter siden starten av 2000-tallet og er utdannet ved vokalstudiet ved Norges musikkhøgskole. Hun har gitt ut to soloalbum med egne komposisjoner og norske tekster: Noen ganger blått (2007) og Tusentrinnstrappa (2017). I tillegg til eget soloprosjekt synger hun blant annet i vokalgruppa Pust, som har gitt ut fem album. Hun er også vokalist og komponist/tekstforfatter i vokal-/tuba-duoen Messing with Voice og synger sopran i Lars Andreas Haug band, som i 2019 slapp sitt andre album, Wazairo.

 
Johannes Heldén
er poet, visuell kunstner og musiker som arbeider i krysningspunkter mellom medier, sjangrer og kunstarter. Verkene hans er intermediale, interartistiske og interdisiplinære. De beveger seg på tvers av digitale medier, bøker og installasjoner, de inneholder tekst, fotografi, grafikk og musikk, og de engasjerer seg blant annet i poesi, natur og økologi og teknologi og kunstig intelligens. Hans nyeste arbeider inkluderer Textevolution (2014), Astroekologi (2016), New New Hampshire & Clouds (2017) og Encyclopedia AI (2015–18). Heldén har publisert fire musikkalbum, hvorav Takträdgårdar (OEI) og System (Irrlicht) er de to siste, samt sju digitale poesiverk på nett. Av priser har han mottatt blant annet N. Katherine Hayles’ pris i 2014 og Åke Andrén kunstpris i 2017. Han har dessuten fått en rekke stipender for sine poesi- og kunstprosjekter.

 
Stein A. Hevrøy
er konservator NMF ved Olav H. Hauge-senteret i Nynorsk kultursentrum. Han har mastergrad i filosofi, og har tidligere vært universitetslektor ved Universitetet i Bergen og rådgiver hos Byantikvaren i Bergen. Hevrøy har publisert flere artikler om forbindelseslinjer mellom Hauges private boksamling og diktproduksjon.

 
Edvard Hoem
debuterte i 1969 med diktsamlingen Som grønne musikantar og har siden vært en svært produktiv forfatter av romaner, dramatikk, lyrikk, salmer og biografier. Han står også bak flere Shakespeare-gjendiktninger. For romanen Kjærleikens ferjereiser (1974) ble han tildelt Kritikerprisen. Flere ganger har han vært innstilt til Nordisk råds litteraturpris, blant annet for romanen Mors og fars historie (2005). I årene 2009–13 ga Hoem ut biografien om Bjørnstjerne Bjørnson i fire bind. I 2014 kom Slåttekar i himmelen, første bind i den bestselgende romanserien om slekta fra Romsdal. Slåttekar i himmelen settes nå opp av Det Norske Teatret med premiere 7. mars 2020. Hoem har i tillegg til Kritikerprisen mottatt en rekke andre priser, blant annet Aschehougprisen, Doblougprisen, Gyldendalprisen og Ibsenprisen. I 2019 ble han tildelt Brages hederspris. Nylig ble han utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for norsk litteratur og kulturarv. Edvard Hoem har vært statsstipendiat siden 2011.

 
Eldrid Johansen
jobber som barne- og ungdomsbokforfatter, sanger, syngende skuespiller og litteraturprodusent for Den kulturelle skolesekken. Hun er utdannet ved Bårdar Akademiets musikkteaterlinje, og er cand.philol. fra Universitetet i Oslo. Eldrid Johansen har turnert mye i regi av Den kulturelle skolesekken med opplegg knyttet til bøkene sine og med konsertforestillingen Hujedamej. Tidligere har hun sunget i mange kor, blant annet Det norske Solistkor og i musikaler og show. I tillegg til å skrive bøker liker hun aller best å stå på scenen og synge.

 
Arnfinn Johnsen
er fra Senja i Troms. Siden 1992 har han drevet eget portrett- og reklamestudio i Hamar, og er i dag blant Norges mest meritterte fotografer. Mest kjent er han for prosjektet «Gull», der han i snart tretti år har portrettert nordmenn med gullmedalje fra OL. Portrettene, som har sitt faste galleri i Vikingskipet i Hamar og i Håkons Hall i Lillehammer, er også presentert i bokform, blant annet boken Gull (2013). Denne våren starter han arbeidet med å portrettere norske gullvinnere fra Paralympics til en utstilling som skal vises under Para-VM i Lillehammer i 2021. Johnsen har mottatt en rekke priser og stipender for arbeidene sine, og er mye brukt som jurymedlem i profesjonelle fotokonkurranser. Han har holdt en rekke kurs og workshops i Norge, Sverige, Belgia, Sør-Afrika, Italia og på Island. I tillegg til å være utdannet fotograf er han utdannet pedagog og underviser ved Hamar katedralskole.

 
Ole Karlsen
er dr.art., professor i nordisk litteraturvitenskap ved Høgskolen i Innlandet. Han har skrevet Fansmakt og bergsval dom. En studie i Olav H. Hauges romantiske metapoesi (2000), Ekfrasen i moderne norsk lyrikk (2003) og Streiflys. Om norsk og nordisk lyrikk (2006). Han har også skrevet en rekke artikler, særlig om moderne norsk lyrikk, og redigert en rekke vitenskapelige antologier om lyrikklesning, nordisk lyrikk og norske etterkrigslyrikere. Nyeste utgivelse er Papirets flate med teikn. Lesingar i den norske lyrikkens kanon (2017).

 
Karianne Kjærnes
er sanger, artist og skuespiller. Hun har lang erfaring fra revy- og teaterscenen og har deltatt i en rekke oppsetninger på ulike scener rundt om i landet. I tillegg til å være en profilert soloartist, er hun en av Norges mest fremtredende korister og har jobbet med en rekke nasjonale og internasjonale artister – for eksempel Alexander Rybak da han vant Eurovision Song Contest i 2009. Du har garantert sett og hørt henne i tv-produksjoner som Beat for beat, Nobelkonserten, Spellemannsprisen, Allsang på grensen, Hver gang vi møtes og Melodi Grand Prix. Karianne Kjærnes har lang erfaring fra ulike band, vokalgrupper og storband. Hun har artistutdannelse fra Bårdar Akademiet i Oslo og en bachelorgrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo.

 
Bjarke Kolerus
er en dansk musiker som har studert klassisk klarinett ved Vestjysk Musikkonservatorium og folkemusikk ved Carl Nielsen Academy of Music. I 2004 grunnla han bandet Klezmofobia.

 
Peter Stein Larsen
er ph.d. og dr.phil., professor i nordisk litteratur ved Aalborg Universitet. Larsen er leder av CERCOP (Centre for Research in Contemporary Poetry) og dessuten litteraturanmelder i Kristeligt Dagblad. Han har utgitt blant annet Drømme og dialoger. To poetiske traditioner omkring 2000 (2009), Nattehimlens poetik. Studier i moderne nordisk lyrik (2011), Poesiens ekspansion. Om nordisk samtidsdigtning (2015) og Lyriske linjer. Fem tendenser i nyere digtning (2018).

 
Amalie Kasin Lerstang
er fra Notodden og debuterte i 2014 med romanen Europa, som hun mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Hennes første diktsamling, Vårs, kom i 2018, ifølge forlaget «en energisk samling om identitet, sosial arv, klassespørsmål og hvordan stedet man kommer fra, både det geografiske og det personlige, former ens blikk på omverdenen».

 
Eldrid Lunden
er utdannet cand.philol. ved Universitetet i Oslo og jobbet en tid som lærer i ungdomsskole og gymnas og deretter ved Høgskolen i Volda, før hun i 1982 var med på å starte Forfatterstudiet i Bø ved Høgskolen i Telemark. I 1996 ble hun Norges første og eneste professor i skrivekunst. I 1960-årene var Lunden knyttet til kretsen omkring tidsskriftet Profil, der hun også en tid var redaksjonsmedlem, og i 1980-årene var hun medredaktør av det svenske tidsskriftet Café Existens. Eldrid Lunden debuterte i 1968 med diktsamlingen F.eks. juli, og har senere utgitt blant annet Mammy, blue (1978), Det omvendt avhengige (1989), Slik Sett (1996), Flokken og skuggen (2005) samt artikler og essays om litteratur. Hun regnes blant de fremste av våre lyrikere og blir i dag sett på som en stilskaper innen norsk og nordisk poesi – og som poet, tidsskriftmedarbeider, kritiker og pedagog har Lunden hatt en sentral posisjon innen samtidslitteraturen de siste 50 årene. Diktene hennes er blitt oversatt til flere språk, og hun har mottatt en rekke priser, blant annet Doblougprisen, Aschehougprisen og Brages hederspris. I 2016 ble hun slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Lundens nyeste utgivelse er Det er berre eit spørsmål om tid. Kalenderdikt 2014–2018 (2018), for denne boken ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris.

 
Louise Mønster
er ph.d. og lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet. Hun har utgitt blant annet Nedbrydningens opbyggelighed. Litterære historier i det 20. århundredes nordiske modernistiske lyrik (2009), Mødesteder. Om Tomas Tranströmers og Henrik Nordbrandts poesi (2013) og Ny nordisk. Lyrik i det 21. århundrede (2016) samt en rekke antologier og artikler om dansk og nordisk litteratur. Mønster er medlem av redaksjonen for Nordisk poesi. Tidsskrift for lyrikkforskning.

 
Ingrid Nielsen
er dr.art. og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Hun har skrevet avhandling om Paul Celans poesi samt en rekke artikler om litteratur med vekt på hermeneutiske og estetiske problemstillinger. I 2016 debuterte hun med den kritikerroste diktsamlingen Hemmelig, men aldri som en tyv.

 
Audun Blix Nordlid
er en ung sanger, skuespiller og standupkomiker som studerer musikk ved Høgskolen i Innlandet.

 
Channe Nussbaum
er dansk med jødiske røtter, hun debuterte som sanger og sangskriver i 1980. Hun har nyfortolket klezmermusikk og blir i store deler av Europa kalt Skandinavias klezmerdronning. Pressen skriver om albumet Hjemløshed, som ble utgitt høsten 2019: «Channe Nussbaum – der har en stærk og insisterende vokal – som til tider kan minde lidt om Annisette fra Savage Rose – bidrager sammen med den unge producer Sophus August Tuxen (Marshall Cecil m.fl.) til at albummet kommer til at fremstå som et samlet værk – og ikke ‘blot’ en musikalsk ledsagelse til en digtsamling.»

 
Johan Ohlsson
er en svensk trekkspiller og pianist med lang erfaring fra først og fremst verdensmusikk og jazzscenen. Når han spiller trekkspill, er det ofte musikk som er sterkt influert av klezmermusikk og musikk fra Balkan, for eksempel i det svenske balkanbandet Östblocket. Du kan, foruten sammen med Channe Nussbaum, også høre ham for eksempel med sangersken Mimi Terris eller i Joe Spinaci & The Brocolino Orchestra eller i verdensmusikkbandet Simbi.

 
Steinar Opstad
mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for diktsamlingen Tavler og bud (1996), og har senere utgitt en rekke kritikerroste diktsamlinger. Ved siden av eget forfatterskap har han formidlet poesi, og i 2003 var han redaktør for Men sannheten kom som et dikt, en antologi over norsk samtidslyrikk. Han har i tillegg redigert Mykt glass – dikt i utvalg av Cecilie Løveid (1999), Mia Berners etterlatte dikt, Et leskur for vinden (2010) og Til Cecilie: Festskrift til Cecilie Løveid på 60-årsdagen (2011). Opstad har mottatt flere priser, blant annet Aschehougprisen, Sultprisen, Rolf Jacobsens lyrikkpris (som ble delt ut i forbindelse med markeringen av Rolf Jacobsens 100-årsjubileum i 2007) og Doblougprisen. Opstads siste utgivelser er Kjærlighetstapene (dikt og aforismer, 2015), Arbeid og drøm – dikt 1996–2016 (2016) og En varig lengsel (2019).

 
Ottar Ormstad
er poet, multimediakunstner og eksperimentell forfatter. Han kombinerer visuell poesi, fotografi, animasjoner og grafikk, og lager kunstbøker, digital poesi og videokunst og -essays. Ormstad har gitt ut poesi siden slutten av 1960-tallet, og har de siste årene konsentrert seg om digital poesi og video, ofte i samarbeid med andre kunstnere. Av nyere verk kan nevnes YellowFlowerPower (2017), sol (2017) og bråten (2018). Han har lest og vist fram sine verk på en rekke internasjonale scener, slik som Electronic Literature Organizations festivaler i 2016, 2017 og 2018, Other Minds sound poetry festival i San Francisco i 2018 og Science Fest i St. Petersburg i 2018.

 
Dan Ringgaard
er dr.phil. og professor i nordisk litteratur ved Aarhus Universitet. Han har blant annet utgitt Nordbrandt (2005), Stedssans (2010), Stoleleg. Jørgen Leths verdener (2012) og Årsværk. En kritikers dagbog (2017).

 
Endre Ruset
er fra Molde, og er i dag bosatt i Oslo. Han debuterte i 2001 med den kritikerroste diktsamlingen Ribbeinas vingespenn, og har siden jobbet med litteratur i ulike former. Elsket og savnet (2014), hans tredje diktsamling, ble et etterlengtet comeback til poesien. I 2015 mottok han Bokhandlerforeningens forfatterstipend. Diktsamlingen Noriaki kom i 2017. Han har også gjendiktet Inger Christensens Det (2016), som han ble nominert til Bastianprisen for.

 
Hans Kristian S. Rustad
er ph.d. og professor ved Universitetet i Oslo. Hans siste bok er Fotopoetikk. Om dikt og fotografi i norsk lyrikk (2017). Han har skrevet en rekke artikler om nordisk samtidslyrikk.

 
Asger Schnack
er forfatter og forlegger. Han debuterte med Øjeæbler i 1967 og har siden utgitt en rekke bøker: diktsamlinger, romaner og essays. Han har vært redaktør og har undervist ved Forfatterskolen i København. Han har mottatt flere priser, blant annet Adam Oehlenschläger-Legatet, Morten Nielsens Mindelegat, Otto Gelsted-prisen og F.P. Jacs Mindelegat. Asger Schnack er tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse fra 2001. Nyeste utgivelse er diktboken Fra gud til måne (2019).

 
Lars Ove Seljestad
brakdebuterte i 2005 med romanen Blind som satte begrepet klassereise på dagsordenen i den norske offentligheten. Siden har han utgitt flere romaner, sist Snøen stryk ut alle spor (2019). I 2013 kom hans første diktsamling, Storspring. Eit fabrikkdikt. Nylig forelå Lyden av stein som flyttar seg under vatn (2020), en poetisk-eksistensiell diktsamling med røtter i levd liv, som følger opp den kritikerroste Storspring.

 
Erik Skyum-Nielsen
ble i 1974 mag.art. i nordisk litteratur ved Københavns Universitet. Fra 1974 til 1978 var han dansklektor ved universitetet på Island, og siden 1978 har han vært fast kritiker i Dagbladet Information. Fra 2003 har han vært ansatt som lektor ved Københavns Universitet. Skyum-Nielsen er oversetter fra islandsk og færøysk. Hans viktigste forskningsfelt er moderne prosa og lyrikk, fortelleteori og sjangerteori. Hans nyeste bokutgivelse er Et græsstrå i vinden. Samtaler med Jens Smærup Sørensen (2017).

 
Tore Stenersen
er lektor ved Hamar katedralskole.

 
Cathrine Strøm
er programkoordinator for Litteraturhus Lillehammer og bibliotekmedarbeider ved Lillehammer bibliotek. Hun har tidligere arbeidet som formidler og programansvarlig ved Bergen Offentlige Bibliotek og Deichman Grünerløkka, og har bakgrunn fra tidsskrift som Vagant og festivaler som Audiatur – Festival for ny poesi og Bjørnsonfestivalen. Hun har vært litteraturkritiker i Klassekampen Bokmagasinet, skriver fast for Dag og Tids poesispalte og driver mikroforlaget TransFe:r som blant annet har utgitt flere titler av Marguerite Duras på norsk.

 
Espen Stueland
debuterte i 1992 med diktsamlingen Sakte dans ut av brennende hus, og har siden utgitt bøker innen flere sjangrer. Han er foruten poet essayist, sakprosaforfatter, oversetter, tidsskriftredaktør og litteraturkritiker. Stueland er aktuell med diktboka Eilert Sundt-tilstanden (2019), en bok i sjangeren sakpoesi om teologen og samfunnsforskeren Eilert Sundt. Stueland er sentral i Forfatternes klimaaksjon og publiserte i 2017 essaysamlingen 700-årsflommen. 13 innlegg om klimaendringer, poesi og politikk. I denne boken stiller han akutte spørsmål og fører en opprømt diskusjon om klimaendringer, om vårt forhold til naturen slik det kan avleses i poesien og i det politiske språket. Han har mottatt blant annet Halldis Moren Vesaas-prisen for Å si om seg selv (2003), Det Norske Akademis Pris til minne om Thorleif Dahl, og han ble kåret til Årets litteraturkritiker i 2005.

 
Arne Hugo Stølan
er lyriker og litteraturanmelder i VG. Han har gitt ut tolv diktsamlinger og en gjendiktning. Seneste utgivelser er diktsamlingene Mannakorn (2017) og Gjennomtrekk (2019). Stølan har i mange år holdt skrivekurs for barn, ungdom og voksne blant annet gjennom skolebesøk og egne skrivekurs. Han var tidligere lærer ved Nansenskolens skrivekunstlinje på Lillehammer, og har også i mange år vært ansvarlig for skrivekurset under Norsk Litteraturfestival.

 
Sophus August Tuxen
er producer, komponist og pianist. I tillegg til Nordbrandt & Nussbaum er han aktuell med bandet sitt, Marshall Cecil, som utgir debutalbumet Going Up / Going Down i mars 2020. Marshall Cecils særegne blanding av elektroniske og akustiske lydflater har han brakt med seg til Nordbrandts dikt. Pressen skriver om albumet Hjemløshed, utgitt høsten 2019: «Sophus August Tuxen, der er hovedansvarlig for de sparsomme lydlandskaber omkring de oplæste stemningsbeskrivelser, har været ekstremt lydhør – jeg har ikke hørt en musiker både ramme tonen i oplæste digte og supplere den så fint som her.»

 
Marius Westling
er elev ved musikklinja ved Stange videregående skole og talentutviklingsprogrammet Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt. Der har han ukentlige spilletimer med Eileen Siegel og Sigyn Fossnes. Han har også hatt mesterklasser og spilletimer med Henning og Alf Richard Kraggerud, Geir Inge Lotsberg, Camilla Kjøll, Mari Silje Samuelsen, Ulf Wallin og Kirill Troussov for å nevne noen. Westling har vunnet mange priser, blant annet Drømmestipendet og Innlandet Musikkråds Stipend i 2019. Han har også blitt norgesmester seks år på rad i norsk bygdedans og gammeldans. Han er en aktiv musiker innenfor sjangrene norsk folkemusikk og klassisk musikk, noe som gjør ham til en allsidig utøver.

 
Morten Wintervold
debuterte med diktsamlingen Utfall i 2002. I 2009 kom hans fjerde diktsamling, Oldemor, du er med barn. Deretter fulgte en pause på ti år før han i fjor utga diktsamlingen Byen byen babyen med dikt tydelig forankret i et bylandskap langt mot nord hvor natur og kultur glir sømløst over i hverandre. Wintervold er universitetslektor ved Forfatterstudiet, Universitetet i Tromsø.

 
Tom Roger Aadland
har gitt ut åtte kritikerroste soloalbum, det nyeste av dem, Live i Oslo Konserthus, kom ut sist høst. Gjendiktningene hans av Bob Dylan har blitt lagt merke til av mange. Da den nye biskopen i Stavanger skulle vigsles, var Dylan sunget av Aadland hennes musikalske ønske, og H.M. Kongen var blant tilhørerne. Aadland har gjendiktet de to albumene mange regner som Bob Dylans kanskje største mesterverk. Blonde on Blonde kom ut i nynorsk gjendiktning med tittelen Blondt i blondt i 2016, tre uker før det ble kjent at Dylan fikk Nobelprisen i litteratur. «Det ble en travel høst», sier Aadland selv om sammenfallet. Blod på spora (Dylans Blood on the Tracks i nynorsk gjendiktning), utgitt i 2009, ble en suksess som førte til omfattende turnering, universitetsforedrag og bokutgivelse. Siden har han ikke sett seg tilbake. Tom Roger Aadland skriver også for andre artister, og er blant annet kjent som tekstforfatter for Hellbillies de siste årene. Han har samarbeidet med flere forfattere, og skrev musikken til tittelsangen da Kjartan Fløgstad ga ut Sandharpesongar i 2018.