Øyvind Rimbereid – Årets festivalpoet
Øyvind Rimbereid er født i 1966 i Stavanger og bosatt der. Han er cand.philol. med hovedfag i nordisk språk og litteratur, og har i flere år vært knyttet til Skrivekunstakademiet i Hordaland.

Rimbereid debuterte i 1993 med novellesamlinga Det har begynt. Romanen Som solen vokser kom i 1996, deretter novellesamlinga Kommende år (1998). Diktsamlingene Seine topografiar (2000), Trådreiser (2001) og Solaris korrigert (2004) kan betraktes som en trilogi, og særlig den siste boka har fått mye oppmerksomhet i og med at den er skrevet på et oppdiktet framtidsspråk og omhandler dagliglivet i 2480. Denne boka er grundig omtalt i antologien Norsk litterær kanon, og plassert inn i rekken av storverk i norsk litteratur fra Voluspå via folkevisene til bøker av Garborg, Hamsun, Duun, Undset, Vesaas, Solstad og Fosse.

For de neste to diktsamlingene ble Rimbereid nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Den samfunnskritiske diktsamlinga Herbarium fra 2008 omhandler bl.a. kollapsen på tulipanmarkedet i Nederland i 1637, verdens første børskrakk og som slik sett peker fram mot den finanskrisen som slo inn over verden rett etter at boka kom ut. I Rimbereids hittil siste utgivelse, langdiktet Jimmen (2011), er handlinga lagt til Stavanger og 1970-tallet. Boka er komponert som en samtale mellom arbeidshesten Jimmen og kjørekaren om de forandringer som skjer i regionen og i landet bl.a. som følge av oljerikdommene som er oppdaget utenfor kysten. Essaysamlinga Hvorfor ensomt leve kom i 2006, og aspekter ved denne boka kaster lys også over forfatterens egen poetologi.

Rimbereid har fått en rekke priser, bl.a. Sultprisen (2001), Den norske Lyrikklubbens pris (2002), Kritikerprisen (2004), Årets dikt (2004), Brageprisen (2008), Doblougprisen (2010) og N.C. Kaser-Lyrikpreis (2010). Rimbereid er oversatt til en rekke språk.

Kjartan Hatløy
(f. 1954), forfatter. Debuterte i 1996 med diktsamlingen Solreven, og har til nå utgitt i alt ni diktsamlinger. For den siste av dem, Kjøkkendikt (2012), ble han nominert til Brageprisen. Boken fikk strålende kritikker, og er nå trykt i nytt opplag. Prosaboken Nattsong og andre forteljingar kom i 2002. Hatløy arbeidet i mange år som skipsrørlegger ved Løland Verft i hjembygda Hyllestad, og drev småbruk ved siden av skrivingen. I dag er han forfatter på heltid.

Rannveig Revhaug
(f. 1980) er utdannet tekstforfatter og arbeider som informasjonskonsulent ved Westerdals Høyskole. Har også studert drama og teaterkommunikasjon. IRL, utgitt i 2010, er hennes første bok. Forfatteren forteller selv om debutboken sin: «IRL er en litterær mash-up der hverdagen likner et intrikat dataspill. Bokas hovedperson, Den unge damen, har satt omverdenens forventninger i vrangstrupen. Hun brøyter seg fram ved hjelp av ekstraliv og andre logiske og mindre logiske elementer fra ulike spillverdener. Bokomslaget illuderer Tetris-blokker, og kommer i fem forskjellige farger.» I 2011 var Revhaug representert på Høstutstillingen med et nesten elleve timer langt konseptuelt videoarbeid med tittelen Sanntid. Hun er vokalist i eurodancebandet Knips.

Xploding Plastix
er den musikalske utgangsposisjonen til Jens Petter Nilsen og Hallvard Wennersberg Hagen. Fra den har de utgitt en rekke album, turnert over store deler av verden, fulgt de fleste lydlige sidespor og bidratt, produsert og mastret musikk for seg selv og andre. Musikken til «Solaris korrigert» fremføres med perkusjonist Erland Dahlen og gitarist Bjørn Charles Dreyer, lest av forfatteren selv, Øyvind Rimbereid.
www.xplodingplastix.com

Susanna Wallumrød
(f. 1979), sanger, komponist, tekstforfatter og orkesterleder. Har etablert seg i elitesjiktet blant norske musikere som Susanna og Susanna and the Magical Orchestra, med både tolkninger av andres musikk og egne komposisjoner. Hun har fått strålende omtaler og holdt konserter verden over, musikken hennes har vært brukt i suksesserien Grey’s Anatomy, og hun har samarbeidet med den amerikanske artisten Bonnie «Prince» Billy. Wallumrøds interesse for Gunvor Hofmo ble vekket i 1999 da hun fikk Gyldendals julebok Jeg glemmer ingen, med femten ukjente Hofmo-dikt. Etter å ha lest Jan Erik Volds biografi Mørkets sangerske noen år senere begynte ideen om å sette musikk til Hofmos dikt å ta form. I 2011 utga Wallumrød albumet med samme tittel som Hofmos debutsamling, Jeg vil hjem til menneskene. Albumet ble svært godt mottatt av publikum og en samlet presse.
Gunvor Hofmo (1921–1995) utga sin første diktsamling Jeg vil hjem til menneskene i 1946, hennes tjuende og siste samling, Epilog, kom i 1994. I tillegg finnes et bind Etterlatte dikt (ny utg. 2012). Hofmo regnes blant Norges mest betydningsfulle modernistiske lyrikere, og en av etterkrigstidens sterke stemmer. Hennes særegne evne til å sette ord på menneskers lengsler, tap og undring over både ondskapen og det vakre i livet fikk gjenklang i Susanna Wallumrøds verden gjennom melodier, klanger og hennes egen stemme. Det ble et møte mellom to av Nordens fremste melankolikere.
Sammen med musikerne Jo Berger Myhre (Solveig Slettahjell, Ingrid Olava), Erland Dahlen (Nils Petter Molvær, Madrugada, Xploding Plastix) og Andreas Stensland Løwe (Splashgirl, Lama) presenterer Wallumrød disse sangene under konserten i Hamar Teater 8. mars.
www.susannamagical.com | www.susannasonata.com

Louise Mønster
(f. 1972), ph.d. og lektor i dansk og nordisk litteratur ved Aalborg Universitet. Har utgitt bl.a. Nedbrydningens opbyggelighed. Litterære historier i det 20. århundredes nordiske modernistiske lyrik (2009) samt vært medredaktør av Spøgelser. Genfærdet som kulturel og æstetisk figur (2012), Kulturtrafik. Æstetiske udtryk i en global verden (2011), Passage 63: Dansk litteratur i 00’erne (2010) og Stedet. Modernisme i nordisk lyrikk 2 (2008). Redaksjonsmedlem av litteraturtidsskriftet Passage.

Per Jonassen
(f. 1947), forfatter, bosatt i Egersund. Debuterte i 1998 med diktsamlingen Nattlamper, og har til nå utgitt seks diktsamlinger, sist Alt som ikke fins (2011). Ved utgivelsen av Natt i et ødeland (2002) ble Jonassen beskrevet som en poet etablert «i den øverste divisjonen», av Klassekampens anmelder.

Anne Bøe
er født i Ålesund i 1956, bosatt i Oslo. Hun debuterte med diktsamlingen Silkestein i 1984 som hun mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for, og har siden utgitt flere diktsamlinger. bølgenes sorg? de vet ingenting. Dikt i utvalg 1984–1996 med etterord av Eldrid Lunden kom i 1996. Siste utgivelse er Frostdokumenter (2012). Anne Bøe tilhørte det første kullet ved forfatterstudiet i Bø.

Gerður Kristný
(f. 1970), islandsk forfatter bosatt i Reykjavík. Hun har studert fransk og litteraturvitenskap ved Islands Universitet. I tillegg til diktsamlinger har hun skrevet noveller, romaner, barnebøker og en biografi. I 2010 mottok hun Den islandske Litteraturpris for diktkretsen Blóðhófnir, en nydiktning av «Skirnesmål» fra Den eldre Edda. Boken ble utgitt på dansk i 2011, gjendiktet av Erik Skyum-Nielsen, med tittelen Blodhingst. Gerður Kristný er også tildelt Vestnordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris for romanen Garðurinn (Kirkegården) og flere andre litteraturpriser.

Cecilie Jørstad
(f. 1974) er utdannet skuespiller fra Rose Bruford College i London, og har vært ansatt ved Oslo Nye Teater, Centralteatret og Østfold Teater. Jørstad har gjort film, tv, teater og konsertoppsetninger, og produserer egne forestillinger for Oberon Teaterproduksjoner. Hun har medvirket i Tord Gustavsens bestillingsverk til Vossajazz, Oslo Kirkemusikkfestival og Arendal Jazzfestival, og deltok også under plateinnspillingen av Sommerlandet med SKRUK og Tord Gustavsen.

Rawdna Carita Eira
er født i 1970 i Elverum, oppvokst i Brønnøysund og bor i dag i Kautokeino. Hun er utdannet adjunkt, og har arbeidet som reineier, lærer og som inspisient og dramatiker tilknyttet Beaivváš Sámi Nášunálateáhter. Hun har skrevet dramatikk og sangtekster, bl.a. for Mari Boine. I 2011 utga Eira sin første bok, den tospråklige diktfortellingen løp svartøre løp / ruohta muzetbeallji ruohta, for denne ble hun nominert til Nordisk Råds litteraturpris som det samiske språkområdets kandidat.

Morten Wintervold

(f. 1981) er poet og kritiker, bosatt i Tromsø. Debuterte i 2002 med Utfall, og har siden gitt ut I slekt (2005), Nytt kull på voksenopplæringa (2007) og Oldemor, du er med barn (2009). Har gjendiktet et utvalg dikt av Bruno K. Öijer (2010), og vært sentral i redaksjonen i litteraturtidsskriftet Kuiper.

Hanne Bramness
(f. 1959), debuterte i 1983 med Korrespondanse. Diktsamlingene Nattens kontinent (1992), Regnet i Buenos Aires (2002) og Salt på øyet (2006) er sentrale i hennes forfatterskap. Hun har i tillegg utgitt en rekke gjendiktninger, og i perioden 1996 til 2007 var hun redaktør for «Stemmens kontinent», en serie med kvinnelige lyrikere fra hele verden. Hennes siste utgivelser er diktsamlingen Uten film i kameraet (2010) og en samling gjendiktninger, Stemmer i andres hus (2011). Under poesifestivalen på Hamar lanseres Dikt i utvalg 1982–2010. Hun har mottatt Den norske Lyrikklubbens pris og Doblougprisen for sitt forfatterskap, i 2012 ble hun tildelt Norsk Forfattersentrums hederspris, Wergelands åre.

Ina Otzko
er født i Sandnessjøen i 1972, og har MA Image & Communication, MFA Fine Art Practice fra Goldsmiths College University of London og MA Sound Studies fra Universität der Künste, Berlin. Hun har tidligere vist arbeider ved blant annet London Art Fair, Paris Photo, Barents Spektakel i Kirkenes, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstnersenter, Petter Dass-museet, Festspillene i Harstad. Otzko bor og arbeider i Berlin, London, Sandnessjøen og Italia.

Nina Hemmingsson
(f. 1971) er utdannet innenfor bildende kunst og er en kjent tegneserieskaper i Sverige. Mest kjent er hun for sine samfunnskritiske serier i det korte formatet, og hun har publisert stripene sine i en rekke blader og aviser, blant annet Aftonbladet. Tegneseriene er også utgitt i bokform. Hemmingsson debuterte som poet i 2012 med diktsamlingen Det var jag som kom hem till dig.

Olga Ravn
(f. 1986) er fra København og er utdannet ved Forfatterskolen der. Hun debuterte i 2012 med diktsamlingen Jeg æder mig selv som lyng. Ved debuten hadde Ravn allerede publisert dikt i tidsskrifter og antologier, og det var store forventninger til debutboka hennes i det litterære miljø. De gode kritikkene tilsier at forventningene ble innfridd. Hun er også kronikør i Klassekampens bokmagasin.

Eldbjørg Raknes
(f. 1970), jazzsanger og komponist, førsteamanuensis ved jazzlinja, NTNU, eier og daglig leder av Sjøbygda Kunstnarhus i Trondheim. Raknes har samarbeidet med en rekke musikere og medvirket i bl.a. Bodega Band, sangkvartetten Kvitretten, gruppa Søyr, ESE og TINGeLING. Av albumene hun har utgitt, kan nevnes Det bor en gammel baker (1999), med hennes egne melodier til Inger Hagerups dikt, So Much Depends Upon a Red Wheelbarrow (2002), Många röster talar (2004), Små sanger mest i det blå (2005) og Sense (2010).

Under poesifestivalen på Hamar presenterer hun den flerkunstneriske improvisasjonsforestillingen «Hva kommer nå …?», for barn og voksne i alle aldre. Prosjektet ble initiert av Norsk Jazzforum, støttet av Norsk kulturråds Kunstløftet og Fond for utøvende kunstnere, og hadde sin debut i 2010. Siden er forestillingen blitt vist landet rundt, bl.a. under Moldejazz og Oslo Jazzfestival.I tillegg til Raknes medvirker Torgeir Rebolledo Pedersen (dikt), Rob Waring (vibrafon og perkusjon), Tor Breivik (lyd) og Marianne Thallaug Wedset (lys). «Hva kommer nå …? er den mest fengslende og forbilledlige barneforestillingen jeg noen gang har opplevd. […] Jeg tar hatten av og anbefaler forestillingen på det varmeste», skriver Tori Skrede i Gi meg en K.
www.eldbjorgraknes.com

Frank Eriksen
er forfatter, født i 1947 i Åsnes i Solør og bosatt på Hamar der han arbeider som familieterapeut. Siden debutsamlingen Dein rare i 1975 har han utgitt en rekke diktsamlinger, bl.a. Stier av lys (1989), Åretakblink (1995) og Dunkel slekt (2009). Har også skrevet viser og skuespill, og i 2011 debuterte han som romanforfatter med Bureiserguttens jordveg, en roman med selvbiografiske trekk. Eriksen har samarbeidet både med musikere og bildende kunstnere. I 1996 utga han CD-en Blå viser. Solørslaviske toner.

Odveig Klyve
er forfatter, født i Hardanger i 1954, bosatt i Stavanger. Debuterte i 1993 med diktsamlingen Rift. Hun fikk stor oppmerksomhet for diktsamlingen Det andre blikket (2006), der hun tar opp alderdom og demens og skildrer forholdet mellom en datter og en mor på sykehjem. I alt har hun skrevet ni diktsamlinger og åtte barnebøker, nyeste utgivelse er diktsamlingen Lyden av sol (2012). Hun har også gjendiktet en palestinsk, en iransk og en engelsk poet. I tillegg har hun skrevet skuespill og stått for manus og regi på en rekke kortfilmer, filmene har vært vist på filmfestivaler i Europa, USA og India. I 2012 var hun representert med et videoverk på Høstutstillingen. Klyve har studert film og sosialarbeid ved Høgskolen i Stavanger og gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland. Diktene hennes er gjendiktet til femten språk, bl.a. arabisk, engelsk, kinesisk og hindi.

Torgeir Rebolledo Pedersen
(f. 1949) er forfatter, arkitekt, tegner og visesanger. Debuterte i 1983 med Tidr, og har siden gitt ut en rekke diktsamlinger. Mottok i 1998 Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris for diktsamlingen Blåveisfra. Samlede dikt utgitt 2004, nyeste diktutgivelse er Erfaring og forsvinning (2010). Har også utgitt barnebøkene God natt lille abbor (2006) og Lammet som ikke ville bli lår (2011), opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppa Søyr og skrevet litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. For librettoen til radiooperaen Alfa Romeo, med musikk av Tor Halmrast, mottok han både Prix d’Italia og Edvard Grieg-prisen i 1999. Norgesmester i slampoesi i 2005.

Paal Bjelke Andersen
(f. 1966) har markert seg tydelig på den nordiske litteraturscenen, bl.a. gjennom prosjektet Nypoesi.net, Audiatur, Tekstallianse, forlaget Åttåt og egne konseptuelle litteraturprosjekter som bøkene Navnet (2010) og The Grefsen Address (2010), samt Flamme-singelen Til folket (2000–2008). Seneste utgivelse er diktsamlingen Dugnad (2010), «en dypt personlig, kollektivt skrevet bok om det norske blikket på verden. […] I Dugnad bruker Paal Bjelke Andersen den konseptuelle litteraturen til å granske norsk maktspråk, folkespråk og poesispråk anno 2010».

Solfrid Sivertsen
(f. 1947), forfatter og bibliotekar, bosatt i Mosterhamn. Debuterte i 1986 med novellesamlingen Porselensfiguren, og har senere også utgitt romaner, dikt og bøker for barn. På ein krakk på ein stol, en diktsamling for barn, kom i 1998, den nyeste av barnebøkene hennes er Prinsessa i egget (2008). Sivertsens 20-årsjubileum som forfatter ble markert med utgivelsen av novellesamlingen Små, små løgner (2006). Hun mottok Nynorsk litteraturpris for romanen Grøn koffert i 1994, og i 2010 vant hun forlaget Margboks romankonkurranse med Før klokka fire.

Audun Mortensen
(f. 1985), forfatter, bosatt i Berlin. Debuterte i 2009 med diktsamlingen Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det, en bok som Aftenposten kåret til årets beste diktdebut. Året etter utga han romanen med tittelen Roman, i 2011 kom diktsamlingen Aaliyah. I et intervju med Bok i P2 fortalte Mortensen at han er influert av moteblogger, filmer fra Piratebay.org og William Shakespeare. Hans siste utgivelse er en samling vitser av den slovenske filosofen Slavoj Žižek, The Collected Jokes of Slavoj Žižek (2012).

Anna Hallberg
(f. 1975) er poet og litteraturkritiker, bosatt i Stockholm. Debuterte i 2001 med diktsamlingen Friktion. Nominert til Nordisk Råds litteraturpris to ganger. Hennes femte diktsamling, Ljusgrönt och aska, utgis våren 2014. Hun arbeider også som lærer ved Skrivarakademin i Stockholm.

Tua Forsström
(f. 1947), finlandssvensk lyriker. Debuterte i 1972 med diktsamlingen  En dikt om kärlek och annat. Hun fikk sitt litterære gjennombrudd med Snöleopard i 1987. Blant høydepunktene i dette forfatterskapet er samlingen Efter att ha tilbringat en natt bland hästar (1997) som hun fikk Nordisk Råds litteraturpris for. I denne samlingen blander hun filmatiske sekvenser med myter og diktekunst til et bilde på menneskenes vilkår i den moderne sivilisasjon. Hennes dikt har ofte en direkte form, og mange er preget av finsk natur og tradisjon, noen har også erotiske motiver. I 2003 kom et stort utvalg av hennes dikt, Jag studerade en gång vid en underbar fakultet. Hennes siste diktsamling er En kväll i oktober rodde jag ut på sjön (2012).

Espen Skjønberg
er født i 1924 og debuterte som skuespiller i 1945. Han har vært tilknyttet bl.a. Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Nationaltheatret, og har opp gjennom årene gjort seg bemerket for bl.a. sine Ibsen-tolkninger. Han har også spilt roller som Hamlet, Josef i Kafkas Prosessen, kapteinen i Strindbergs Dødsdansen, Mephisto i Goethes Faust, og han har spilt Ibsen og Shakespeare på amerikanske og britiske scener. Det er blitt over 40 filmer, han har medvirket i en rekke av Fjernsynsteatrets oppsetninger og dessuten hatt bærende roller i flere TV-serier. Fra 2000 har han turnert med Lars Saabye Christensens monolog Grand Old Man. I 2005/2006 hadde Skjønberg stor suksess sammen med Toralv Maurstad i Becketts Vente på Godot ved Nationaltheatret. Skjønberg var fremdeles aktiv på Nationaltheatrets scene høsten 2012 i Kardemomme by som Tobias i tårnet. Tildelt bl.a. Amandaprisens ærespris (2004) og Heddaprisens ærespris (2005).

Tord Gustavsen Ensemble
Tord Gustavsen vant Spellemannsprisen for sitt forrige album, og han har turnert verden rundt siden 2003 til stor begeistring fra både publikum og kritikere. Han har gitt ut fem album på det prestisjefylte tyske plateselskapet ECM. Ensemblet hans viderefører det lyriske og varme preget fra publikumssuksessen Tord Gustavsen Trio. Samtidig utvides klangpaletten, og komposisjonene inneholder også andre elementer enn før. Gustavsens ensemble består for øvrig av tre av de mest profilerte musikerne på den utvidede norske jazzscenen, Tore Brunborg (saksofon), Mats Eilertsen (kontrabass) og Jarle Vespestad (trommer). Til sammen har musikerne erfaring fra en lang rekke av de mest banebrytende prosjektene på europeiske musikkscener de siste årene, f.eks. Masqualero, Farmers Market, Manu Katché Band og The Source, samt samarbeid med vokalistene Silje Nergaard, Kristin Asbjørnsen og Solveig Slettahjell. Til konserten i Hedmarksmuseets Aula 10. mars utvides ensemblet med en av de mest inntrengende og lavmælt uttrykkssterke norske skuespillere og resitatører: Cecilie Jørstad. Hun leser poesi av Lars Amund Vaage integrert i den musikalske reisen. Jørstad og Gustavsen har samarbeidet om Vaages tekster i flere sammenhenger tidligere, bl.a. under Gustavsens bestillingsverk til festivalen Vossajazz. De har en finstemt og intimt «kammermusiserende» kommunikasjon mellom ord og musikk. «Gustavsen’s tunes are hypnotically strong», skriver The Guardian, UK.
www.tordgustavsen.com

Kjartan Fløgstad
er født i 1944 i Sauda og bor i dag i Oslo. Siden han debuterte med diktsamlingen Valfart i 1968, har han utgitt en lang rekke romaner, essaysamlinger, diktsamlinger, skuespill og gjendiktninger av bl.a. Pablo Neruda. Dikt og spelemannsmusikk 1968–1996 (1997) inneholder både tidligere diktsamlinger, gjendiktninger og løse dikt, samt de mange diktene som inngår i Fløgstads romaner. Han har i tillegg et omfattende sakprosaforfatterskap. I 1978 mottok han Nordisk Råds litteraturpris for romanen Dalen Portland (1977). To ganger er han tildelt Kritikerprisen, sist for romanen Grand Manila (2006), han er også tildelt bl.a. Aschehougprisen, Gyldendalprisen, Brageprisen og Brages hederspris. Hans siste utgivelse er den brageprisnominerte romanen Nordaustpassasjen (2012).

Wenche Medbøe
(f. 1940) er skuespiller utdannet ved Statens Teaterskole. Hun debuterte i 1963 som Borghild i Fjersynsteatrets oppsetning av Kranes konditori, og var ansatt ved Fjernsynsteatret 1963–65. I årene 1966–69 var hun ved Nationaltheatret, og fra 1969 var hun ansatt ved Det Norske Teatret. Hun har bl.a. spilt Hilde i Fruen fra havet, Gerd i Brand og Siri von Essen i P.O. Enquists Tribadernas natt. Sentrale roller i de senere årene er moren i Mor til David S. av Yvonne Keuls, Greta i Tida er vår heim av Lars Norén samt mor Åse i Robert Wilsons prisbelønte oppsetning av Peer Gynt. I 2010, etter 41 år ved Det Norske Teatret, takket hun for seg med forestillingen Oscar og den rosa dama. Medbøe har også hatt filmroller.

Ingrid Furre
(f. 1983) debuterte med diktsamlingen Kollektivet i 2012. Furre er fra Stavanger, men er nå bosatt i Stockholm. Hun har sin utdanning innenfor bildende kunst fra Bergen og Stockholm og har arbeidet med fotografi, koreograferte forestillinger, performance, m.v.

Aina Villanger
(f. 1979), opprinnelig fra Skien, debuterte i 2012 med Langsang. Et flytans habitat. Hun studerer estetikk ved Universitetet i Oslo, har vært student ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og Nordland film- og kunstskole i Lofoten.

Ole Karlsen
(f. 1954), dr.art., professor i nordisk litteraturvitenskap ved Høgskolen i Hedmark. Har skrevet Fansmakt og bergsval dom. En studie i Olav H. Hauges romantiske metapoesi (2000), Ekfrasen i moderne norsk lyrikk (2003) og Streiflys. Om norsk og nordisk lyrikk (2006). Har også skrevet en rekke artikler, særlig om moderne norsk lyrikk, og redigert en rekke vitenskapelige antologier om lyrikklesning, nordisk lyrikk og norske etterkrigslyrikere. Siste utgivelser er antologien Poesi og bildekunst (2011) og Nordisk samtidspoesi. Særlig Jo Eggens forfatterskap (2012).