3. mars er vi i gang med årets utgave av Nordisk samtidspoesifestival | Rolf Jacobsen-dagene. Finlandssvenske Tua Forsström er festivalpoet, og forfatterskapet hennes er tema for det to dager lange seminaret som festivalen arrangerer i samarbeid med Høgskolen i Hedmark. Og Tua Forsström kommer selvsagt til festivalen og skal delta på både samtale og opplesninger.

Åpningsforestillingen finner sted i Hamar Teater torsdag kveld med blant andre Torgeir Schjerven som holder «Rolf Jacobsen-forelesningen 2016». Forelese skal også Øyvind Berg gjøre, lørdag morgen, og temaet er «Hva er poesi?». Berg deltar dessuten på Langlesning sammen med Geir Gulliksen fredag kveld. En ny og viktig programpost i år er nordiske kritikersalonger, og publikum inviteres også til å ta del i diskusjonen av verk av Anders Abildgaard (DK), Joar Tiberg (SE), Kristin Berget (NO) og Lars Mikael Raattamaa (SE). Det blir konserter med I Sing My Body Electric m/ Terje Dragseth og Erik Honoré & Nils Chr. Moe-Repstad, og domkantor Trond Våge presenterer Bach og Eidslott. Inger Elisabeth Hansen kan du møte til Litterær lunsj i Hamar bibliotek, og ellers står en rekke andre poeter og poster på programmet. Og et av festivalens høydepunkt blir i år som tidligere år, Nordisk poesifest lørdag kveld med hele ti poeter fra Finland, Danmark, Færøyene, Sverige og Norge.

Festivalen har også et bredt tilbud til barn og unge. Jonas Kippersund, Hillevi S. Larsson og Trine Nyhus Lørum har skapt «Snutebiller, stankelben», en forestilling for de minste bygd på Rolf Jacobsens dikt. Den har premiere under festivalen og vises for flere barnehager og en barneskole, og på Barnas lyrikklørdag er forestillingen åpen for alle. Til Barnas lyrikklørdag kommer også Torgeir Rebolledo Pedersen med sine «Dikt og udikt om likt og ulikt». Sammen med Arne Hugo Stølan har festivalen et poesiverksted for elever på 9. trinn. Fredag leser elevene egne dikt hos Gravdahl Bokhandel. Skoleelever i Nord-Østerdal som har deltatt på poesiverkstedet RJ7 i regi av Turnéorganisasjon for Hedmark, bidrar med dikt til en utstilling som vises i Hamar bibliotek og Hamar Teater. I tillegg besøker sju poeter videregående skoler i Hamar og omegn gjennom festivalens Lån en lyriker-ordning.

 

Har du ikke skaffet deg billetter ennå? På Hva skjer-siden finner du hele festivalprogrammet med lenker til billettsalget. Festival- og dagspass kan kjøpes via
 Praktisk informasjon-siden.