Det er blitt en fin tradisjon å sende poeter på miniturné til de videregående skolene i nærområdet under poesifestivalen. Under årets festival er det Mathias Nyhagen Asplund og Priya Bains som skal ut på skolebesøk.  

Mathias Nyhagen Asplund (f. 1988) er skuespiller og forfatter. Han debuterte med barneboka Der ingen finn oss (2018) som han fikk Kulturdepartementets debutantpris for. I 2021 debuterte han som lyriker med diktsamlingen Eins pust, og i 2022 kom kortromanen Vandre heim.

Priya Bains (f. 1995) er utdannet fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterskolen i København. Hun sitter i redaksjonen til Fett feministisk tidsskrift og er fast kommentator i Morgenbladet. Bains debuterte med diktsamlingen Med restene av mine hender i 2021. Boken fikk strålende kritikker og ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Priya Bains var mottaker av festspilldikterens stipend under De litterære festspill i Bergen i 2022 og ble tildelt Olav H. Hauge-stipendet under åpningen av årets poesifestival i Ulvik.

De to lyrikerne vil også medvirke i flere andre programposter under festivalen. Vi ser frem til å bli bedre kjent med to spennende stemmer!