Hamar kulturhus | Klubbscene Rolf Jacobsen | onsdag 29. november kl. 19.00

Forfatter og sosialantropolog Erika Fatland tar oss med på en reise langs den russiske grensen, fra Pyongyang til Grense Jakobselv.

Erika Fatland har gjennomført en reise svært få, om noen, har gjort før henne. Bli med på hennes spennende tur gjennom alle Russlands fjorten naboland. Hva innebærer det å ha verdens største land som nabo? Underveis har Fatland møtt mange ulike mennesker, fra reinsdyrnomader i Mongolia til væpnede opprøre i Donetsk.

Erika Fatland debuterte med barneboken Foreldrekrigen i 2009. Hun ble brageprisnominert for sakprosaboken Englebyen i 2011. Siden har hun gitt ut Året uten sommer (2012) om 22. juli-tragedien, reiseskildringen Sovjetistan (2014) og barneboken Vinterkrigen (2017). Bøkene er oversatt til fjorten språk. Fatland er utdannet sosialantropolog, behersker åtte språk og har studert og arbeidet internasjonalt. Hun ble i 2015 kåret til én av de ti fremste unge norske forfatterne av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival. Samme år fikk hun Bokhandelens sakprosapris for Sovjetistan. I 2016 ble Fatland valgt ut som én av Europas ti mest interessante samtidsforfattere gjennom litteratursatsingen New Voices from Europe. Hun er tildelt Wesselprisen for sitt forfatterskap.

Velkommen til et kunnskapsrikt og engasjert foredrag med en av Norges fremste sakprosaforfattere!
Gratis inngang

Arrangementet er støttet av Fritt Ord, Hamar kommune og Hedmark fylkeskommune.