Nordisk samtidspoesi. Øyvind Bergs forfatterskap, redigert av Ole Karlsen, er den sjuende utgivelsen i serien Nordisk samtidspoesi, en skriftserie festivalen utgir i samarbeid med Oplandske Bokforlag.

I 2017 var Øyvind Berg festivalpoet. Han debuterte med Retninger i 1982, og har siden den gang etablert seg som en av våre viktigste og sterkeste forfattere. Berg er dessuten en betydelig gjendikter av så vel lyrikk som dramatikk. Han er også selv dramatiker og har bakgrunn som skuespiller i den internasjonalt kjente friteatergruppa Baktruppen.

I Nordisk samtidspoesi. Øyvind Bergs forfatterskap er det først og fremst lyrikken som står i sentrum med artikler og essays fra poeter og forskere fra hele Norden. Imidlertid rommer boka også en artikkel som belyser Bergs virke som dramatiker og dramaoversetter. Boka inneholder dessuten en lengre samtale med Berg om så vel poetologi som hans egen diktning.

Bidragsytere: Jan Erik Vold, Silje Solheim Karlsen, Martin Glaz Serup, Frode Helmich Pedersen, Eirik Vassenden, Lillian Bikset, Morten Langeland og Ole Karlsen.

Boklansering torsdag 8. mars kl. 17.00 hos Gravdahl Bokhandel, Hamar, hvor Ole Karlsen presenterer boka og samtaler med Øyvind Berg.

Les mer om skriftserien Nordisk samtidspoesi her >