Hele Hamar leser dikt er et samarbeid mellom Hamar bibliotek og Nordisk samtidspoesifestival | Rolf Jacobsen-dagene. Hensikten med prosjektet er å formidle dikt utenfor vanlige arenaer for poesiformidling, og å gi folk i Hamar og Hedmark en felles leseopplevelse. Prosjektet er støttet av Hedmark fylkesbibliotek.

I fjor benyttet vi et dikt av festivalpoet Øyvind Rimbereid. I år, hvor festivalens tema er barnelyrikk, har valget falt på Einar Øklands dikt «Kamelen». Diktet er trykt på postkort som legges ut der hvor folk ferdes, i kafeer, butikker og andre steder, og det vil bli lest på skolene. I hele mars måned kan Øklands kameldikt også leses på plakater i alle bussene i Hedmark fylke, takket være et samarbeid med Hedmark Trafikk. Både postkort og plakat er utformet av festivalens designer Tweed.

Det er opprettet en egen blogg for prosjektet, der er det blant annet mulig å høre Økland selve lese «Kamelen»: helehamarleserdikt.blogspot.no > Hele Hamar leser dikt kan også følges på Facebook >