Hamar kulturhus | Klubbscene Rolf Jacobsen | onsdag 30. oktober kl. 19.00

Elin Festøy og Karin Kukkonen i samtale med Hans Kristian Rustad

Nye former for fortellinger finnes i dag i stor skala og i ulike medier, henvendt til både unge og eldre. Hva skjer med fortellingen med nye medier som fortellingsmedier (f.eks. dataspill og blogger)? Hva gjør disse nye medienes måter å fortelle historier på med fortellingene i mer tradisjonelle medier (romanen, filmen, tv-serien)? Hvilken status og funksjon har fortellingen i dag? Hvilken betydning har det for vår kultur og selvforståelse at vi daglig omgis av fortellinger i ulike medier og formater?

Elin Festøy er initiativtaker, produsent og medforfatter av det prisbelønte spillet My Child Lebensborn, som vant den prestisjetunge britiske Bafta-prisen i kategorien «Game Beyond Entertainment». Festøy har bakgrunn fra journalistikk og digitale medier, og er stipendiat ved Den norske filmskolen på Lillehammer.

Karin Kukkonen er professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor hun blant annet forsker på kognitiv litteraturteori og fortellinger i ulike medier. Hun har også utgitt bøker om tegneserier og grafiske romaner.

Hans Kristian Rustad er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo, og har blant annet forsket på digital litteratur.

Gratis inngang
Vel møtt!

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.