Hamar kulturhus | Klubbscene Rolf Jacobsen | onsdag 10. april kl. 19.00

Tore Skeie kommer til Litteraturscena for å fortelle om sin nyeste bok, Hvitekrist, som handler om den historiske Olav Haraldsson og hans samtid. Det er det første av fem planlagte bind i serien Kongenes tid, et nytt verk om norsk og europeisk middelalder.

Om Hvitekrist (2018):
På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda.

Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, rådet vold, brutalitet og ødeleggelser. Samtidig spredte kristendommen seg og skapte langsomt en ny samfunnsorden. Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i en større europeisk sammenheng.

Tore Skeie er utdannet historiker. Han var vinneren av Spartacus’ historiekonkurranse i 2008. Etter den kritikkerroste debutboka Alv Erlingsson (2009) utga han Jomfruen fra Norge, som ble nominert til Kritikerprisen og omtalt som en av årets beste bøker i 2012.

Gratis inngang
Vel møtt!

Arrangementet er støttet av Hamar kommune og Fritt Ord.