Det blir Gro Dahle som skal holde årets Rolf Jacobsen-forelesning under Nordisk poesifestival i 4. mars 2021. Rolf Jacobsen-forelesningen innleder poesifestivalen som arrangeres på Hamar fra 4.–7. mars.

Gro Dahle (f. 62) er en av våre mest kjente og folkekjære lyrikere. Etter debuten med diktsamlingen Audiens i 1987 har hun skrevet bøker innen mange ulike sjangre og vunnet flere litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok Snill i 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Mange av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboken Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesibok for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Gro Dahle har vært ønsket på Nordisk poesifestival|Rolf Jacobsen-dagene lenge, og vi er glade for at det er nettopp hun som skal åpne festivalen i mars til neste år.