Vi er glade for å kunne fortelle at det er Tone Hødnebø (f. 1962) som blir årets festivalpoet på Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene i 2021. Festivalen arrangeres på Hamar 4.–7. mars og i festivalprogrammet vil det inngå et to dagers seminar om Hødnebøs forfatterskap. Seminaret holdes på Høgskolen i Innlandet og er åpent for alle.

Tone Hødnebø har siden debuten med romanen Larm i 1989 utgitt 6 diktsamlinger og flere gjendiktninger. Hennes siste diktsamling, Nytte og utførte gjerninger, kom i 2016 og i 2019 ble samleutgaven med Hødnebøs dikt, Å snu verden inn mot verden, utgitt på Kolon forlag.

Hødnebø har gjendiktet den amerikanske poeten Emily Dickinson (1830-1886) og den kanadiske poeten Anne Carson (f. 1950). I 2020 er hun aktuell med gjendiktingen av en lyrisk versroman av Anne Carson som tar utgangspunkt i den greske myten om Herakles og det røde monsteret Greyon. Boken har på norsk fått tittelen Rød selvbiografi.

Tone Hødnebøs forfatterskap regnes i dag å være en av samtidspoesiens viktigste og mest egenartede stemmer og vi gleder oss til å kunne gjøre et dypdykk i hennes lyriske univers under poesifestivalen i mars.